Njenu smrt Dino Rađa nikad nije prebolio: “Fališ svima”

Dino se svake godine prisjeti tužne obljetnice


Dino Rađa

Jedan od najuspješnijih hrvatskih sportaša Dino Rađa na današnji dan prije 16 godina ostao je bez majke. Nakon borbe s teškom bolešću preminula je njegova majka Dunja, a Dino nikad nije skrivao koliko je bio vezan za nju.


“Kako vrime leti. Već je 16 godina otkad je otišla moja stara. Fališ svima”, napisao je pored kolaža fotografija s majkom.

Dino se svake godine prisjeti tužne obljetnice, a jedne godine je na dan Svih svetih opisao kakav su odnos imali i kako se nosio s njenom bolešću.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dino Rađa (@dinoradja_official)

“Sa staron san ima odnos ka iz filma Žikina dinastija. Ljubi ga majka. Tako je ona mene zvala. Kad bi zva doma i slučajno se javija stari bilo bi samo: Evo ti mater. A kad slučajno ne bi nazva jedan dan ona bi zvala mene i pitala šta san ljut na mater. Kad se razbolila (rak naravno) okrenija san sve živo za pomoć joj i produžit život. Vodija je u Rim, Atenu, Zagreb po bolnicama…” napisao je Dino tom prilikom, piše Index.

Prije dvije godine objavio je dirljiv status o majci.

“Na današnji dan se moran sitit moje stare majke. Dunja se zvala, mislin da nisan napisa zadnji put. Stari je Niko baj d vej. U neko doba, ne znan ni sam kad i kako, san ih počeja zvat stari i stara. Tako su ostali do dan danas pa rekoh, eto, da se zna. Sa staron san ima odnos ka iz filma Žikina dinastija. Ljubi ga majka. Tako je ona mene zvala. Kad bi zva doma i slučajno se javija stari bilo bi samo: Evo ti mater. A kad slučajno ne bi nazva jedan dan ona bi zvala mene i pitala šta san ljut na mater. Kad se razbolila (rak naravno) okrenija san sve živo za pomoć joj i produžit život. Vodija je u Rim, Atenu, Zagreb po bolnicama…” započeo je Rađa emotivnu ispovijest na Facebooku.

“Borila se ka lav pet godina i na kraju otišla na neko bolje misto odakle nas gleda i pazi. Taj zadnji dan nikad neću zaboravit. Stari i ja kod nje u sobi, a ona svjesna svega još lagano je imala snage za pričat nakon pete operacije. Zove nas doktor vani i kaže da je stara gotova i da neće 24 sata izdržat. Nama to nije tako izgledalo, ali čovik zna šta govori. Ulazimo nazad u sobu i ona onako na pola otvori oči i pita: Šta ste vi tamo s doktoron išli šapćat. Kad mi tada srce nije puklo valjda neće nikad.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dino Rađa (@dinoradja_official)

U sekundi se moraš sredit i nešto joj suvislo reć da ne primijeti. Kako ti kupus. Kaže ona meni da doveden sestru iz Splita. Isti dan doleti sestra i stara potira nas dva iz sobe. Sestri kaže: Gledaj, ispod druge desne police ormara imaš zalipljenih 100 maraka, ispod tapeta je knjižica od banke di imaš 100 dolara. U zahodu ispod lavandina je zlatni lančić šta je pradida ostavija. Tako je ona njoj sve lipo objasnila. Onda je zvala nas i mene i sestru potirala u Split, a stari je osta još par dana dok nije umrla. Doživila je najveće moje uspjehe, dva unuka, jedino mi je žaj šta najmlađeg Niku nije dočekala. On bi bija baš po njenom guštu. Stara moja počivaj u miru, a nema dana da mi ne padneš na pamet”, napisao je, prenosi Index.

Moja reakcija na članak je...
Vau
41
Haha
9
Hagić
20
Hmmm
2
Plač
201
Grrr
23
Molim?
10

2 KOMENTARI

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime