Podijelite

Jutros je započela nova prometna regulacija kroz Zvonimirovu ulicu. Tim povodom su na teren izašle sve službe koje su sudjelovale u ovoj odluci. Među njima je i dogradonačelnik Nino Vela koji je zasad zadovoljan situacijom kroz trajektnu luku.

– Sada je situacija očekivana. Zvonimirova funkcionira bolje, protočnost je bolja. Vidimo veliko poboljšanje na križanju Zvonimirove i Poljičke, a radi se o jako bitnom prometnom pravcu s obzirom da se tu nalaze bolnice i žurne službe. To je glavni prometni tok i to je svrha cijele preregulacije. Primjetili smo da ima vozača koji zagušuju promet u Zagrebačkoj ulici, a radi se o vozačima koji tu ne bi trebali biti, jer ta ulica je prvenstveno rezervirana za vozila javnog gradskog prijevoza i vozila s posebnom dozvolom. Pozivamo sve one koji tu dozvolu nemaju da ne koriste Zagrebačku nego da idu okolnim ulicama. Zasad je situacija očekivano dobra, međutim vidjet ćemo kako će se razvijati dalje i ono što zapinje rješavati u hodu. – kazao je Vela.

Dodao je i da je u stalnom kontaktu s kolegama iz Lučke uprave te da su i oni zadovolji novom situacijom.

– Gužva se stvara na refule, kad se više trajekata iskrcava, ali to se brzo raščisti. Tu se ne očekuje veća gužva od one koja je bila do sada. Na Jadranskoj i Bijankinijevoj smo organizirali još jedno autobusno stajalište, ali to neće zaustavljati promet. – kazao je Vela. Najavio je da će s načelnikom Prometne policije, pročelnikom i drugim suradnicima napraviti đir do Bačvica kako bi se uvjerili da preregulacija funkcionira kako je to zamišljeno.

Evo kako teče promet Jadranskom ulicom.

V.d. pročelnika Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i redarstvo Damir Babić zaključio je da je nova regulacija korak naprijed.

– Ovdje smo kraj Biskupove palače i evo, promet teče, odnosno promet curi, pogotovo u ovom pravcu, iz Zvonimirove ulice. U tom smislu mislim da je napravljen korak naprijed. Tijekom ova dva, tri dana ćemo i dalje nadzirat stanje i eventualno sitne točke korigirat, jer dok se ne pusti da vidimo kako to sve teče, ne može se točno znat. Sad ćemo napraviti krug oko Bačvica, vidjeti kakvo je stanje na Obali kneza Domagoja, kako teče promet Jadranskom, Bijankinijevom i u tijeku smo nadzora ovog novog stanja. Vidjet ćemo kako će ići i na temelju toga kakvi će biti daljnji potezi. – najavio je.

Na upit koliko smo daleko od nekih trajnijih rješenja, kakva su se predlagala već prije 20 godina, kazao je da su ta rješenja danas neprijmjenjiva.

– Broj vozila u gradu, a pogotovo s ekspanzijom turizma je neusporediv i nemjerljiv. Tijekom sezone i pogotovo u udarnim danima imamo 70-80 posto više ‘novih građana Splita’, odnosno gostiju koji su u tranziciji ili odsjedaju u gradu, pa se takva rješenja ne mogu primjenjivati na današnje stanje. – zaključio je.

S terena doznajemo da je prometna situacija u Zvonimirovoj nešto bolja, baš kao i u Zgarebačkoj i Tolstojevoj. Prometni čep stvara se na križanju Zvonimirove i Zagrebačke te duž trajektne luke.Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime