Nezavisna Lista Mladih iz Solina komentirali su način kako se održavaju sjednice Gradskog vijeća Grada Solina u vrijeme koronakrize.

“Najmlađi grad u Hrvatskoj, naš Solin još se nalazi u kamenom dobu!

Dok svi otvaraju e-tržnice, provode procese digitalizacije u radnim procesima, u Gradu Solinu koji slovi kao najmlađi grad u Hrvatskoj gradsko vijeće funkcionira na principu SMS poruka. Glasa se za točke dnevnog reda dva dana prije same sjednice! Čelnici Solina ne znaju prepisati pametne aplikacije za održavanje digitalnih sjednica. Split i mnogi manji gradovi mogu, a Solin ne! Prepišite, ako ste toliko nesposobni!

31.3 je održana “sjednica” solinskog gradskog vijeća, a donesene odluke i zaključke su oporba i dio vlasti saznali iz lokalnih medija. Pozvani smo svi na sjednicu iako su HDZ-ovci izglasali sve dan ili čak 2 dana ranije, prava demokracija u režiji digitalno nepismenih ljudi koji vode najmlađi grad u Hrvatskoj!

Odbijaju održavanje LIVE sjednice, glasuje se putem sms, što je sljedeće u Solinu? U najmlađem gradu u Hrvatskoj pokušavaju na razne načine ugasiti demokraciju. Što se skriva od gradskih vijećnika, izabranih predstavnika građana? Veća transparentnost rada je bila za vrijeme starog Rima!” – ističu iz solinske Nezavisne Liste Mladih.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime