Makarski vatrogasci imali su posljednja 24 sata 15-ak intervencija uzrokovanih nevremenom. Upravo je Makarska grad u kojem se danas bilježe najjači udari vjetra, a ove večeri očekuje se vrhunac bure.

Zbog vremenskih neprilika i opasnosti padanja kupa s krova na prometnicu, ulica Don. Mihovila Pavlinovića od Doma zdravlja do križanja ulica A. Starčevića i ulice slikara Gojaka ostaje zatvorena za promet, a iz GCOM upućuju građane na obilazne ulice.

Za komentar zbivanja vezanih uz nevrijeme pitali smo zapovjednika JVP-a Makarska, Nediljka Primorca.

– Od jučer smo imali požar u Tučepima koji je brzo ugašen, a od ostaloga bura je lomila grane i stabla, padaju crjepovi s krovova, zaštitne mreže štandova su oštećene. Interveniramo u skladu s mogućnostima, no važno je istaknuti da postoji problem u starom dijelu grada i tamošnju prometnicu. Tu otpadaju crjepovi sa starih krovova i tu smo trenutno zatvorili promet zbog sigurnosnih razloga.

Oštećeno je i nekoliko vozila, no srećom nitko nije ozlijeđen. Kroz sve ove intervencije sudjelovalo je 15-ak vatrogasca koji su prioritetno rješavali kritične situacije. Zasad se uspješno rješavaju svi problemi – kazao nam je zapovjedni Primorac.

Dodaje da se večeras očekuje dodatno jačanje bure, te da su sve vatrogasne snage na makarskom području spremne za nadolazeću noć.

– Intervencija će večeras vjerojatno biti još i više – zaključuje zapovjednik.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime