NEVJEROJATNI PRIZORI Pijavica stigla s mora i obrušila se na ovaj dalmatinski grad: Rušila stabla, krovove, konstrukcije

U svom pohodu po gradu, imala je putanju dugačku oko pola kilometra te je "poharala" je nekoliko gradskih kvartova


Snažna sredozemna ciklona danas je izraženo djeluje na vrijeme na cijelom Jadranu. Zbog toga posvuda prevladava oblačno, kišovito, vjetroviti i znatno toplije od normale za ovaj dio godine.


Vjetar, koji na moru povremeno ima udare preko 100 km/h, stvara velike probleme u prometu morem pa su tako neki otoci danas bili potpuno odsječeni od kopna. Uz jugo, lebić i pulenat, probleme uz more stvara i visoka ciklonalna plima. Iako još nema podataka sa svih mjernih postaja, jasno je da se radi o jednoj od najizraženijih plima u posljednje vrijeme.

Uz sve nabrojene nevolje, Zadar je danas oko 10 sati pogodila jaka pijavica. Kako je izvijestio Crometeo, pijavica je prišla Zadru s mora i ušla nad kopno iznad Kolovara. U svom pohodu po gradu, imala je putanju dugačku oko pola kilometra te je “poharala” Arbanase, Ričini u raspala se iznad Smiljevca.

Procijenjena putanja današnje pijavice

Počinila je znatnu materijalnu štetu jer je rušila stabla, oštetila brojne krovove, kioske i nekoliko manjih drvenih građevina. Najviše štete je počinjeno u Ričini gdje su stabla padala po prometnicama, pa je i promet jedno vrijeme bio u blokadi. Intervenirali su zadarski vatrogasci i otklonili stabla i granje s prometnica. Prema trenutnim podacima, nitko nije ozlijeđen uslijed jutrošnjeg nevremena.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime