Ivo Sanader stigao u Remetinec

Ovom odlukom bivši premijer Sanader upućuje se u Remetinec, a zatim i na izdržavanje kazne zatvora

19:12 Ivo Sanader je stigao u zagrebački Remetinec. Sanader je bio prvo prevezen u krim-policiju kako bi se riješila papirologija, javlja Dnevnik.hr.


RANIJE OBJAVLJENO

Ivo Sanader pravomoćno je nakon razmatranja Vrhovnog suda osuđen na 6 godina zatvora, doznaje N1.

Prihvaćena je žalba tužiteljstva na nepravomoćnu presudu kojom je u slučaju Planinska Sanader osuđen na 4,5 godina zatvora.

Ovom odlukom bivši premijer Sanader upućuje se u Remetinec, a zatim i na izdržavanje kazne zatvora.

Podsjetimo, u ovom slučaju bivši premijer nepravomoćno je osuđen na četiri i pol godine zatvora, a mora, sa svojim suoptuženicima, vratiti 15 milijuna kuna. Oduzeto mu je i 17 milijuna kuna nepripadajuće imovinske koristi.

Sanader odbacuje optužbe

USKOK je ustvrdio da je Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, za vrijeme ministra Čobankovića, kupilo zgradu u Planinskoj od Stjepana Fiolića. On je u to vrijeme bio saborski zastupnik HDZ-a.

Sanader je sve optužbe u ovom slučaju odbacio i rekao da je USKOK ucjenjivao njegove suoptuženike.Uz Sanadera je u travnju 2017. nepravomoćno osuđen i Mladen Mlinarević za kojega je utvrđeno da je za bivšeg premijera izradio procjenu vrijednosti nekretnine i uvećanjem procjenjene vrijednosti pribavio Sanaderu nepripadajuću imovinsku korist.

Mlinarević je osuđen na godinu dana uvjetno, a kazna mu je zamijenjena radom za opće dobro. Na istu kaznu osuđen je i Stjepan Fiolić.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime