NEPOKOLEBLJIV DUH ŽENE KOJA KUHA KAVU NA OSTACIMA SVOJE KUĆE Splitski svećenik: “Ustanite kad joj izgovarate ime, kad prođe pored vas”

Fotografija je mnoge dirnula, a prokomentirao je i splitski svećenik don Ante Žderić


Iako je mnogim stanovnicima Sisačko-moslavačke županije razoran potres odnio gotovo sve ono što su desetljećima gradili, čini se da određeni pojedinci nisu izgubili pozitivan duh i optimizam.


Najbolje se ta činjenica očituje kroz fotografiju koja neprestano u posljednjim danima kruži društvenim mrežama. Žena je naime fotografirana ispred svoje razorene kuće i na razasutim ciglama i ostacima svog doma kuha kavu. Mnoge je ta fotografija dirnula, a na istu se osvrnuo i splitski svećenik don Ante Žderić.

– To je to. To je ŽENA. To je supruga, majka, kćer, sestra, baka… To je Hrvatica, Srpkinja, Bošnjakinja, Albanka… To je katolkinja, pravoslavka, muslimanka, ateist, agnostik… To je radnica, intelektualka, domaćica…

To je ŽENA koja se bori kao lavica, u tuzi tješi, u radosti veseli, u tragediji potiče nadu… Ljudi, to je ŽENA. Ustanite kad joj izgovarate ime, kad prođe pored vas.

Prepoznat ćete ju u tolikima”, napisao je don Ante Žderić.Moja reakcija na članak je...
Vau
561
Haha
6
Hagić
83
Hmmm
1
Plač
26
Grrr
3
Molim?
4

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime