“Nećemo dopustiti četnički dernek u Domu hrvatskih branitelja, u hrvatskoj Puli!”

"Marko Perković Tompson, hrvatski branitelj NE MOŽE – Boro Drljača četnički podstrekač i glorifikator MOŽE!? " - pitaju se u HSP-u


Na Facebooku se od jučer se širi jedna od slika koja je uzdrmala duhove. U Puli se organizira doček pravoslavne Nove godine i to u Domu hrvatskih branitelja. Tu možda i ne bi bilo ništa spotno da se kao izvođač na plakatu ne navodi Bora Drljača. Naime, Drljača je godinama kroz svoje pjesme veliča četničke zločince, a opjevao je i, primjerice, kapetana Dragana.


HSP: Nećemo dopustiti četnički dernek u Domu hrvatskih branitelja, u hrvatskoj Puli!

O ovom mogućem događaju jutros se očitovao HSP. Njihovo priopćenje kojega potpisuje Nikica Augustinović, predsjednik Glavnog stana ove stranke, prenosimo u cijelosti i autentično:

Potkrijepljeni i ohrabreni sluganskom politikom Plenkovićeve vlade, stranke i partnera četnici sa radnom dozvolom u Hrvatskoj odnosno Srpsko narodno vijeće i Zajednica Srba u Istri, a uz blagoslov gradonačelnika Pule Miletića i župana Istarske županije Flega organiziraju ove godine proslavu srpske nove godine odnosno četničko orgijanje i to, ni manje ni više, nego u „Domu hrvatskih branitelja“ u Puli, u Domu koji je u vlasništvu Ministarstva obrane.
Naravno da proslava kao proslava nikome nije sporna, ali kada se održava pod dirigentskom palicom četnika-umjetnika Bore Drljače u nas najpoznatijeg po glorificiranju ratnog zločinca Dragana Vasiljkovića poznatijeg kao Kapetan Dragan,  koji sve Hrvate naziva ustašama,  slavi Krajinu,  Karadžića i zloglasnog popa Đujića itekako je sporna i HSP-u neprihvatljiva.

Drljača je poznat kao „pevač“ koji je svojim djelovanjem itekako potpirivao velikosrpsku agresiju i poticao pobunu srpskog stanovništva protiv Republike Hrvatske. Istančani ukus vodstva hrvatskih Srba da izaberu vrijeme i mjesto je i ovaj put pokazao što misle o Hrvatskoj, braniteljima i hrvatskom narodu.Marko Perković Tompson, hrvatski branitelj NE MOŽE – Boro Drljača četnički podstrekač i glorifikator MOŽE!? U Hrvatskoj, državi apsurda, njenim braniteljima nije dopušteno pjevati ali je zato  “pevačima” iz Srbije poznatima po glorificiranju ratnih zločinaca koji su po DRŽAVI HRVATSKOJ imali svoj KRVAVI PIR dozvoljeno.
Strašna je je to i porazna činjenica.

Budući se događaj održava u “Domu hrvatskih branitelja”, objektu koji je u vlasništvu Ministarstva obrane i od ministara Krstičevića i ministra Medveda tražimo činjenje, reakciju i istragu. Tko je dopustio i izdao dozvolu za rad u Hrvatskoj osobi koja je hvalila i slavila Kapetana Dragana?? Do kada ćete dopuštati ovu sramotu i javno sramoćenje ratnika i branitelja u HRVATSKOJ ISTRI?? Ima li ovome kraja? Nije ovo prvi puta da spomenuti Drljača nastupa u Hrvatskoj.Hrvatski narode vrijeme je da kažemo dosta ovom ponižavanju hrvatskih branitelja, njihove žrtve i djela!

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0