NE VIĐA SE ČESTO Na Jadranu jesensko vrijeme i kiša, u unutrašnjosti deset stupnjeva više temperature zraka!

Ovakva temperaturna razlika posljedica je zadržavanja kišnih oblaka nad Jadranom

Prostrani ciklonalni vrtlog čiji se centar nalazi iznad jugoistočne Europe donosi nestabilno vrijeme. Zanimljivo, Dalmacija je uvjerljivo najhladniji dio Hrvatske. Primjerice, u dijelu Dalmatinske zagore temperature zraka danas uopće nisu prešle 10°C, a čak ni ponegdje uz obalu i na otocima nisu prešle prohladnih 13 stupnjeva.


U isto vrijeme, u unutrašnjosti zemlje je toplo s temperaturama do čak 22°C. Ovakva temperaturna razlika posljedica je zadržavanja kišnih oblaka nad Jadranom, osobito nad Dalmacijom gdje još od subote nije bilo sunčanih razdoblja. U prvih 7 dana travnja u dijelovima Dalmacije palo je preko 100 litara kiše po kvadratnom metru, a na dubrovačkom području ponegdje i preko 200 litara. Oborina će biti i u ostatku tjedna.

Već su se u poslijepodnevnim satima počeli stvarati grmljavinski oblaci iznad Panonske nizine i Dinarida koji bi Jadranu mogli donijeti nove količine oborine. Ipak, tijekom utorka i na Jadranu će prolazno biti više sunčanih razdoblja, pa će temperature zraka biti osjetno više u odnosu na ponedjeljak.

Satelitska snimka naoblake i procjena oborina
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime