Pregovori obrazovnih sindikata počeli su u ponedjeljak, a nastavljeni su danas u Ministarstvu obrazovanja.

Nakon sastanka pred novinare su izašli ministrica znanosti obrazovanja Blaženka Divjak te šef Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec.

Idemo prema rješenju, rekla je Divjak nakon sastanka, prenosi N1.

“Danas smo konačno odradili jedan pravi pregovarački sastanak, gdje su obje strane pokazale vrlo veliki interes za rješavanje ovog problema. O detaljima nećemo danas govoriti”, rekao je Mihalinec.

“Uvjeravam sve da i vlada i Sindikat učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama žele riješiti ovaj problem na zadovoljstvo svih, ono što ćemo završiti, vjerujemo u ponedjeljak, dat ćemo članovima na usvajanje i vjerujemo ukoliko će taj dokument biti dobar, da će biti prihvaćen i završit ćemo sve naše aktivnosti kako bi se očuvao dignitet zaposlenih”, rekao je Mihalinec.

Štrajk se nastavljaIpak, to još uvijek ne znači da štrajk završava.

“Možemo reći da se naše aktivnosti i dalje nastavljaju, istim rasporedom i intenzitetom kao i dosad, i vjerujemo da je moguće pronaći rješenja i da ćemo se od sljedećeg tjedna svi vratiti svojem poslu”, rekao je Mihalinec.

“Pretpostavljamo da ćemo u ponedjeljak imati konačno pokušaj rješenja koji će se dati zaposlenima na referendum i na usvajanje. Štrajk će biti gotov onda kad postignemo rezultate”, rekao je Mihalinec.

Prosvjed najavljen za srijedu također će biti održan, najavio je šef sindikata.

“Prosvjed će biti jedna potvrda i vladi i javnosti koliko svi zaposleni u sustavu odgoja i obrazovanja stoje iza svojih zahtjeva i smatramo da je prosvjed jedan dobar motiv da se što prije riješi taj problem. Jamčimo da će biti dostojanstven i na razini učitelja i nastavnika”, rekao je Mihalinec.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime