Kao što smo već objavili, splitska policija uhitila je 22-godišnjaka zbog sumnje da je silovao maloljetnicu (16) koju je navabio preko društvene mreže. Osim za seksualno zlostavljanje prijavljen je i da joj je omogućio uživanje marihuane. U ponedjeljak je priveden dežurnom zamjeniku Županijskog državnog odvjetništva u Splitu na ispitivanje.

– Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik početkom ožujka 2020. godine na području Županije splitsko–dalmatinske, nakon što se prethodno dogovorio sa oštećenicom (dijete) odvezao ju do plaže i dao joj jednu ručno izrađenu cigaretu sa sadržajem mješavine duhana i droge marihuane, a potom nad njom počinio kazneno djelo protiv spolne slobode – navode iz DORH-a.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon ispitivanja okrivljenika, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na žrtvu i svjedoke.

Sudac istrage Županijskog suda u Splitu prihvatio je prijedlog i protiv okrivljenika odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime