Dvojica mladića sa snimke iz Kaštel Štafilića koja je prije mjesec dana zgrozila javnost, na kojoj se vidi kako zlostavljaju 19-godišnjeg L.J., optužena su pred Općinskim državnim odvjetništvom zbog iznude.

Prema optužnici, 19-godišnji B.K. te njegov 17-godišnji prijatelj su 22. kolovoza oko 10:30 sati u dvorištu Crkve Bezgrešnog začeća od L.J. tražili da im preda dvije tisuće kuna te ga nekoliko puta udarali šakama i nogama po glavi i tijelu, dok je 19-godišnjak pokušavao pobjeći, odnosno nekako se zakloniti od udaraca. Morao im je predati novac u roku od dva dana, a kasnije je B.K. tražio skuter vrijedan najmanje dvije tisuće kuna, što je otac žrtve i napravio te predao skuter 17-godišnjaku. To nije bilo sve, prema optužnici B.K. je iznudio još 300 kuna…

Mladići su uhićeni koncem kolovoza, nakon što se snimka proširila društvenim mrežama te je izazvala brojne reakcije podrške zlostavljanom mladiću. Otac jednog od napadača je također došao do obitelji 19-godišnjaka te im se ispričao zbog svega. U međuvremenu su mladići ispitani pred tužiteljstvom te istražnim sucem, gdje su “pale” i suze, no svejedno im je određen istražni zatvor – B.K., koji je sve priznao, na Bilicama je završio zbog opasnosti od ponavljanja nedjela, dok je 17-godišnjaku istražni zatvor određen i po osnovi opasnosti od utjecaja na svjedoke jer se branio šutnjom. Dok je istraga trajala, a dvojica nasilnika su bili iza rešetaka, na društvenim mrežama su se pojavile snimke u kojima je i L.J. u “glavnoj”, negativnoj, ulozi.

Možda je i to imalo utjecaja na odluku suda, nakon podizanja optužnice protiv dvojca, da se u nastavku postupka brane sa slobode. Umjesto Bilica, određene su im zaštitne mjere: ne smiju se približavati žrtvi te uspostavljati nikakav kontakt, uz obavezu da se svakog tjedna moraju javljati nadležnoj policijskoj postaji, ali i defektologu.

Općinsko državno odvjetništvo najavilo je žalbu na ovakvo rješenje izvanraspravnog vijeća Općinskog suda.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime