Inicijativa Naš Marjan oglasila se u ponedjeljak navečer na temu situacije sa sanacijom Marjana. Objasnili su zašto su šutjeli neko vrijeme, a čini se da i njihovom strpljenju došao kraj te su čak najavili mogućnost organiziranja novih prosvjeda.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

Svako toliko dobijemo od vas poruku s pitanjem zašto šutimo? Šutimo zato što zaista ne znamo što uraditi. Nismo skloni optuživati izvođača radova bez dokaza, a niti koordinatora bez argumenata.

Istodobno kontinuirano vršimo pritisak na gradonačelnika i koordinatora s pitanjem zašto se ne odvozi sav posječeni materijal, zašto se ne koriste svi raspoloživi resursi i zašto nemamo informacije o kretanju potkornjaka od strane stručnjaka.

Sljedeći tjedan je Povjerenstvo i ako konačno ne dobijemo odgovore koje postavljamo već neko vrijeme i ako se ne odradi drugi krug doznake s jasnim informacijama kada će novozaražena stabla biti izvađena izaći ćemo iz Povjerenstva i pozvati vas na prosvjede s novim ciljevima. Do tada se zaista trudimo balansirati u korist Marjana.

Žao nam je ako smatrate da nismo uradili sve što smo mogli. Mi smo smatrali da je važno pokrenuti stvar. Iza projekta je stao gradonačelnik. Nama se to činilo dovoljno. Možda ipak nije.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime