Jučer više osoba napalo skupinu od pet mlađih osoba (26-godišnjaka, 26-godišnjakinju, dvojicu 21-godišnjaka i jednog 22-godišnjaka), koje su tom prilikom lakše ozlijedili. Policija je objavila kako se sumnja na to da su mladi ljudi napadnuti jer su srpske nacionalnosti.

Napad je jutros oštro osudila supetarska gradonačelnica, a osudi su se pridružili i vatrogasci čiji je član ozlijeđen u ovom napadu.

“Mi, vatrogasci dobrovoljnog vatrogasnog društva Supetar najoštrije osuđujemo fizički napad na našeg člana Tomu Domančića koji se u Supetru dogodio u nedjelju ujutro nakon nogometnog turnira Torcida kup.

Poštujući vatrogasna, kršćanska i ljudska načela humanosti, zaštite i pomoći slabijima Tomo se suprotstavio grupi od petnaestak momaka koji su napali, bacili na pod i počeli cipelariti trojicu sezonaca iz Slavonije i djevojku Varaždina i na koncu završio u splitskom KBC-u s višestrukom frakturom nosne kosti.

DVD Supetar se svojim cjelokupnim djelovanjem uvijek zalagao za toleranciju i nenasilje i u tom je smjeru od svojeg osnutka do danas odgajao generacije svojih članova te ovim putem beskompromisno osuđuje svako nasilje na bilo kojoj osnovi. Vidimo iz novinskih napisa da su policijsku službenici u istraživanju ovog slučaja bili brzi i učinkoviti, a očekujemo i od Torcide da se o rečenom incidentu jasno i promptno očituje, u suprotnom ćemo biti prisiljeni preispitati svoje daljnje sudjelovanje u organizaciji supetarskog Torcida kupa.

Našem Tomi želimo brz i uspješan oporavak.” – stoji u današnjem priopćenju supetarskih vatrogasaca.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime