Jutros oko 8 sati zadarski pritvor napustio je Darko Kovačević Daruvarac. Na izlazu su ga čekale mnogobrojne novinarske ekipe koje su ispred zgrade zadarskog Općinskog suda i zatvora dežurale od 6 sati ujutro. Po Daruvarca je došlo vozilo zadarske taxi službe. Iako nije bio previše razgovorljiv, na novinarska pitanja odgovorio je kako ni na koga nije ljut i da ostaje u Zadru do pravomoćnosti presude, nakon čega se udaljio u nepoznatom smjeru.

Slučaj 31-godišnjeg Daruvarca, osuđenog na pet godina zatvora zbog premlaćivanja 18-godišnje djevojke L.G., ponovno je u središtu pažnje hrvatske javnosti. Naime, Daruvarac je jutros pušten iz pritvora budući je istekao zakonski rok njegova pritvaranja za kazneno djelo za koje je predviđena kazna do pet godina.

Kako je Daruvarcu 14. prosinca već isteklo šest mjeseci pritvora, ispunjen je maksimalan rok od šest mjeseci za djelo za koje je osuđen, a to je nanošenje teške tjelesne ozljede. Zakon mu je stoga omogućio izlazak na slobodu jer u istražnom zatvoru može biti samo mjesec dana od dana donošenja nepravomoćne presude, javlja Zadarski list.

Samo nekoliko sati nakon što je na slobodu pušten Darko Kovačević “Daruvarac”, stigla je informacija da je obitelj njegove žrtve napustila Zadar. Naime, prijatelj obitelji rekao je za N1 Televiziju da se obitelj neće vraćati u Zadar do okončanja postupka, a možda ni tada.

“Daruvarac” je jutros ispred zatvora okupljenim novinarima rekao da neće bježati već će čekati pravomoćnost presude.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime