U dijelu srednje Dalmacije danas puše najjača bura dosadašnjeg tijeka godine. Pomalo atipično za buru, najjače puše u Podstrani, Dugom Ratu i Žrnovnici. Najjači udari tamo povremeno prelaze orkanskih 120 km/h. Snažni udari vjetra ruše stabla na spomenutom području, a najviše je problema u Žrnovnici.

Kako doznajemo u DVD-u Žrnovnica, do 12 sati već su imali 6 intervencija pilanja u kojima je sudjelovalo 6 vatrogasaca s dva vozila. Najopasniji slučaj dogodio se u blizini samog centra mjesta gdje se urušilo stablo i potporni zid Ulice kralja Petra Krešimira IV, te je zatrpao put prema mlinici i dio šetnice uz rijeku.

Stabla su se, zbog opasnosti pada na vozače, uklanjala iznad ceste koja od Žrnovnice vodi prema Srinjinama.

Vatrogasci DVD-ova Podstrana i Dugi Rat također imaju brojne intervencije, a jedno stablo se pod udarima vjetra srušilo u parku u Dugom Ratu. Dobra je vijest da bi bura u drugom dijelu dana trebala oslabiti.

Izvješće HAK-a:

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su:

autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za osobna vozila je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina, a za sve ostale skupine vozila (uključujući teretna vozila s priključnim vozilom) cestama DC1 Gračac-Knin ili preko Kistanja (DC59) i čvora Pirovac (A1).
Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8);
DC54 Maslenica-Zaton Obrovački
most Dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku.

Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvorene su:

autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar – DC3);
Jadranska magistrala između Senja i Karlobaga (DC8);
brza cesta Solin-Klis (DC1);
DC27 Gračac-Zaton Obrovački.