NADA – ČELIK Nova ragbijaška sezona započinje u subotu u Sinju

Čast da premijerno otvore sezonu u pravim zimskim uvjetima dobili su ragbijaši Nade i zeničkog Čelika

Hrvatski ragbijaši natjecateljsku sezonu nastavljaju utakmicama u okviru regionalne RRC lige. Ove sezone trebali bi gledati vrlo dinamično i izjednačeno natjecanje.


Momčadi koje su prijavljene za natjecanje sve više su selekcije gradova i ragbijaških regija po uzoru na European Rugby Champions Cup i Challange Cup. Na ovaj način podiže se kvaliteta i izjednačenost momčadi a samim tim i veća neizvjesnost i draž natjecanja. Ove godine sudionici natjecanja su RK Čelik, RK Ljubljana, RK Nada, Selekcija Dalmacija i Selekcija Zagrebačkog ragbijaškog saveza.

Čast da premijerno otvore sezonu u pravim zimskim uvjetima dobili su ragbijaši Nade i zeničkog Čelika. Nakon puna dva mjeseca priprema momčadi s nestrpljenjem očekuju početak natjecanja za regionalni trofej. Utakmice Nade i Čelika tradicionalno izazivaju pažnju ljubitelja ragbija na ovim prostorima. Veliko rivalstvo na travnjaku donosilo je uvijek otvorene, beskompromisne i neizvjesne okršaje uz stalno prisutni respekt i međusobno uvažavanje. Zbog obnove travnjaka na Starom placu Nada će svoju prvu utakmicu kao domaćin igrati u Sinju 3. ožujka na igralištu SC „ Andrija Alčić i Ivica Poljak Sokol“ u 15.30 sati.

Iako mjesto i vremenske prilike idu više na ruku gostima koji su navikli na zimske uvjete, splitska momčad kao višestruki pobjednik ovog natjecanja motivirana je i spremna prihvatiti sve izazove subotnjeg susreta i ovogodišnjeg natjecanja. U odnosu na jesenski sastav splitskoj momčadi pridružili su se iskusni i pouzdani Frane Marčić i Toni Žunić. Šteta što će Marčić zbog ozljede zgloba propustiti susret u subotu. Momčad Čelika na putu je novog sportskog uzleta, željna dokazivanja i ostvarivanja rezultata poput onih iz osamdesetih godina prošlog stoljeća. Dokaz toga su i rezultati reprezentacije BiH koja je prošle godine ostvarila napredak i ove godine zajedno sa Hrvatskom nastupa u europskoj skupini 1 Jug u okviru Prvenstva Europe. Susret Nade i Čelika u Sinju sudit će Dušan Leskovar iz Ljubljane.

Istog dana u Sinju s početkom u 13:00 sati Selekcija Dalmacije u sklopu priprema za sezonu odigrat će prijateljski susret s momčadi RK Ričany iz Češke. Na istom igralištu u nedjelju 4. ožujka s početkom u 13 sati sastat će se ženski sastavi RK Nada i RK Ričany.


 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0