Današnji Nacional objavio je kako je nestala memorijska kartica iz uređaja koji je snimio telefonske razgovore s najmanje pet ministara upletenih u aferu, odnosno na kojoj se nalaze svi snimljeni razgovori u svom izvornom obliku. Istražitelji sada raspolažu s dijelom tih razgovora, s onima koji su prebacivani na njihove servere i koji su transkribirani.

Nacional tvrdi kako su i ti dijelovi razgovora Josipe Rimac koji su transkribirani i prebacivani na servere tijekom istrage odrađeni neprofesionalno i očito je, pišu, da su se pokušale prikriti neke stvari i neki razgovori među kojima su razgovori Josipe Rimac s pet ministara. Nacional se pita je li netko upleten u istragu iz DORH-a “izgubio” tu memorijsku karticu.

Dijelovi razgovora danima već izlaze po medijima.

“Opet ste me zaje…. Neću vam dati mira. Krvi ću se napit…. Imam i ja konja za utrku”, pisala je Rimac.

Kad joj je, kako proizlazi iz njezinih poruka koje su pronašli istražitelji, bivša ministrica Gabrijela Žalac javila da joj brat polaže državni stručni ispit, Josipa Rimac tu je informaciju proslijedila Tereziji Marić, načelnici Samostalnog sektora za građanska stanja i modernizaciju upravnog postupanja u Ministarstvu uprave.

Podsjetimo, Josipi Rimac prošlog je petka sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda produljio istražni zatvor za još dva mjeseca zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Nakon što je Uskok u srijedu treći put proširio istragu protiv Rimac tužiteljstvo je zatražilo da joj se istražni zatvor produlji za još 60 dana, a u proširenju istrage ispitat će se dodatnih 27 predloženih svjedoka. Cijeli članak možete pročitati ovdje.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime