NA KRAJU NI DINAMO NEĆE NASTUPITI UEFA otkazala juniorsku Ligu prvaka

Izvršni odbor HNS-a je u kolovozu prošle godine odlučio da će hrvatski predstavnik u juniorskoj Ligi prvaka biti Dinamo iako je u trenutku prekida prvenstva Hajduk bio prvi na tablici s dva boda i utakmicom više od Dinama. Ni oni nisu imali sreće


UEFA je danas objavila da je juniorska Liga prvaka za sezonu 2020./2021. otkazana.


Europska nogometna federacija prvo je odgodila početak natjecanja zbog pandemije koronavirusa, a onda i promijenila format zbog premalo vremena za odigravanje. Umjesto igranja po skupini odlučeno je da će se igrati samo nokaut sustav koji je trebao početi 3. ožujka.

No, budući da se situacija s koronavirusom u brojnim zemljama još nije smirila i da postoji opasnost od zaraze Uefa je odlučila da se ove sezone natjecanje neće igrati. Dinamo je u prvom kolu trebao igrati protiv Rosenborga i to na jednu dobivenu utakmicu.

Podsjetimo, juniorska 1. HNL prekinuta je prošle sezone, a Izvršni odbor HNS-a je u kolovozu prošle godine odlučio da će hrvatski predstavnik u juniorskoj Ligi prvaka biti Dinamo iako je u trenutku prekida prvenstva Hajduk bio prvi na tablici s dva boda i utakmicom više od Dinama, javlja Index.

HNS je odlučio prvaka izračunati prema postotku osvojenih bodova po čemu je Dinamo bio bolji. Hajduk se žalio i predlagao odigravanje majstorice za odlazak u Ligu prvaka, ali je HNS njegovu žalbu odbio i prijavio Dinamo za natjecanje koje je na kraju priče otkazano.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
7
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime