Naš sugrađanin i poznati motoavanturist Željan Rakela priprema se za novi motoristički poduhvat.

Ovu subotu na motodromu Grobnik će napraviti ekstremni test za Hondu X ADV koju inače testira zadnje tri godine.

Rakela će pokušati napraviti maksimalan broj kilometara na trkaćoj moto stazi Grobnik i to u 12 sati. Planirani start je u 17:30 sati.

“Ovaj motor, Hondu X ADV, testiram već 3 godina i do sada sam napravio blizu 25.000 km.

Prvi test je bio off road vožnja po Braču, Velebitu i zaleđu Zadra. X ADV se tu pokazala jako upravljiva po zahtjevnom terenu”, kaže nam Rakela.

Drugi test je bio Balkan Rally gdje je testirana njegova udobnost i upravljivost na dugim putovanjima.

“Na tom testu kroz 10 dana se napravilo 5.000 km bez ikakvih problema kroz Hrvatsku, Sloveniju, Srbiju, Rumunjsku, Bugarsku, Makedoniju, Albaniju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu. X ADV je na ovom putu bila u potpunosti ravnopravna s ostalim motorima ovog zahtjevnog rallyja”, kazuje dalje.

“Treći test je bio osvajanje Iron Butt Association u kategoriji SADDLE SORE 1.000 (1.600 km) gdje je cilj napraviti 1.600 km unutar 24 sata po ograničenjima na cesti.
Tu kilometražu sam napravio na ruti Split, Zagreb, Ljubljana, Trst, Venecija, Verona, Venecija, Trst, Ljubljana, Zagreb, Split. Kilometražu od 1.600 km sam napravio za samo 17 sati što je 7 sati ranije od dozvoljenog roka i X ADV je ovaj test prošla bez ikakvog problema”, pojašnjava nam.

“Sada pripreman četvrti ekstremni test koji će biti u ovu subotu 11.07.2020. u vremenskom periodu od 17:30 do 05:30 na motorističkoj pisti Grobnik gdje ću u 12 sati pokušati napraviti maksimalan broj kilometara”, kaže Rakela.

Zadatak mu nije nimalo lagan.

“Ovaj test je iznimno težak iz razloga što je staza duga svega 4.1 km, a u toj dužini ima čak 18 zavoja. Od 12 sati imat ću svega 5 sati dana i 7 sati noći, staza nije osvijetljena i bit će dosta zahtjevno voziti noću, a prognoza kaže da će padati i velika kiša. Svih 12 sati vožnje motor, njegov mjenjač i ja kao vozač ćemo biti u maksimalnom opterećenju. Dozvoljeno je zaustavljanje prilikom nadolijevanja goriva, ali te pauze će biti minimalne, svega 10-ak min koliko je potrebno za uliti gorivo, pregledati gume, obaviti malu nuždu i slično”, rekao nam je Rakela.

Koristi priliku i ovim putem poziva sve drage prijatelje koji mu žele dati potporu svojim dolaskom na Grobnik da slobodno navrate ovu subotu gdje ih očekuje bogati program:

Program na Grobniku počinje od 17 sati. Početak vožnje očekuje se u 17:30 sati.

Nudi se gratis ručak za sve sudionike, svako peto pivo gratis, muzika uživo (Dva Kralja), plesačice, Jegger party uz hostese. Oko restorana “NA BRDU” gratis kampiranje, a u blizini se nalaze wc i tuš.

Bravo band uglazbio pjesmu!

“Ovim putem bih se i zahvalio prijateljima koji su mi pomogli u ostvarivanju ovoga projekta, Automotodrom Grobnik, Moto Ogi, Honda Šago, Ruting Honda, Medi Help, Generali Osiguranje, Moto Box, Pristan, Dalmacija Danas, Autoškola Croatia Start, Croatia Adventure Club, Cardio Online Europe, Galeb 1950, zahvaljujem i prijatelju Kašljeviću koji je napisao tekst pjesme baš za ovaj poduhvat MOTO MAN i Peri Piliću te BRAVO BAND koji su je uglazbili.”

Na našem portalu će biti link gdje ćete ON LINE moći pratiti najnoviju avanturu Željana Rakele.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime