NA BARBARINAC STIGLI REMORKERI “Brod je pretrpio oštećenja, ali za sada ne prima more”

Do nasukanog trajekta danas su stigla tri remorkera i to "Smjeli" i "Jaki" koji su jutros doplovili iz Ploča te Brodospasov remorker Kastor

Orkanski udari bure u noći sa srijede na četvrtak otrgnuli su tanker “Rinella M” s terminala u Solinu te je završio nasukan kod Barbarinca.


Srećom, ozlijeđenih nije bilo, a na brodu nije bilo tereta te nije zabilježeno onečišćenja mora.

Vjetar se do danas značajno smanjio. Do nasukanog trajekta danas su stigla tri remorkera Brodospasa i to “Smjeli” i “Jaki” koji su jutros doplovili iz Ploča te remorker “Kastor”.

Hoće li danas uslijediti izvlačenje nasukanog tankera, za Dalmacija Danas je otkrio lučki kapetan Željko Kuštera.

– Napravljene su sve pripreme, ali zbog mjera predostrožnost želimo pregledati posljednje detalje. Ako sve bude u redu, najvjerojatnije će se tegliti na vanjske vezove. Naravno, sve ovisi o stanju broda i samoj akciji, teško se detalji mogu znati unaprijed.

U svakom slučaju, pred nama je nekoliko solucija i spremni smo na svaki scenarij. Napravili smo cjelokupnu sliku sadašnjeg stanje, no kada se brod izvuče znat ćemo puno više. Brod je pretrpio oštećenja, ali za sada ne prima more i svi tankovi su u redu.


Brod je u balastu i uskoro ćemo krenuti u akciju izvlačenja broda – rekao nam je kapetan dodavši da točno vrijeme početka akcije ne zna, ali da se nada da će to biti danas.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime