Mostovci su danas u Saboru održali konferenciju za medije na temu jučerašnjeg verbalnog, a skoro i fizičkog okršaja predsjednika Vlade Andreja Plenkovića sa zastupnikom Mosta Nikolom Grmojom.

– Pitao sam zašto se povjerenstvo o praćenju provedbe mjerila ne sastaje već godinu i pol. Ja imam ovdje odgovor koji je moj kolega Bulj postavio predsjednici Kolindi, gdje njen ured izvještava da tijekom 2017. i 2018. ured nije zaprimio nikakva izvješća Povjerenstva. Ministrica krši važeću odluku vlade, ja na to upozoravam mjesecima –  rekao je Grmoja, a prenosi Index.

– Stojim iza toga što sam rekao o Srbiji. Jedino što sam rekao drugo, a to je normalno u parlamentima. Ja sam stao u zaštitu kolegice Ines Strenje pa sam pitao Borića gdje su bili on i anemični u vrijeme rata – rekao je Grmoja.

– Plenković je napravio dramu kakvu nismo imali prilike vidjeti od devedesete – rekao je Petrov.

– Važno je napomenuti da se jučer nije radilo o pošalicama, jučer se nije nadmudrivalo, nisu se bacale poštapalice, jučer se pričalo o vrlo važnoj temi. Upravo on i njegova vlada omogućili su otvaranje novih poglavlja za Srbiju, iako Srbija nije ispunila zadano u poglavlju 23. Da rade u interesu Hrvatske, onda bi logoraši dobili pravnu zaštitu. Sve to ne daje mu za pravo da se pokušava obračunati. On je s razlogom nervozan – dodao je Petrov.

– Jučerašnja reakcija Andreja Plenkovića… Ja sam ga vidio kao agresivnu, isfrustriranu osobu koja ne zaslužuje voditi Hrvatsku. On je toliko frustriran k’o vol kad ide u kupus. Njegovo ponašanje ne mogu shvatiti. Koliko je taj čovjeka dao uvreda… bez obzira na to što sam ratnik pa smo to podnosili, Plenković je pokazao svoje lice. Da je nekontrolirana osoba. Osoba koja je mislila mene izgurati, naravno, nije uspio. Grmoja je rekao istinu… –  rekao je Miro Bulj.

– Plenković bi trebao dati ostavku – dodao je Bulj.

– On je tražio da ga Grmoja udari jer je izgubio kontrolu. Sreća da je naišao na mene pa se sukob izbjegao – rekao je Bulj, prenosi Index.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime