MODRO JEZERO PRED PRESUŠIVANJEM! Hoće li se odigrati tradicionalna malonogometna utakmica?

Jezero bi uskoro moglo presušiti, ali je pitanje hoće li se utakmica održati


Velik dio Dalmacije ima najveću sušu u ovom stoljeću i jednu od najizraženijih posljednjih sto godina. Tako je na većini otoka, splitskom području, čak i dijelu Zagore. Razina podzemnih voda izrazito je niska, a to se odražava na razinu rijeka.


Ovog mjeseca zbog nekoliko prodora, osobito onog početkom ovog tjedna, pale su i zamjetnije količine kiše, no sve je to malo u odnosu na deficit oborina koji vlada od početka aktualne godine.

Modro jezero presušilo je zadnje tri godine u različitim dijelovima godine, a to se najčešće dogodi u rujnu. Moglo bi tako biti i ove godine jer mu je trenutna razina vode pala na svega 30 centimetara. Postalo je tamnozelene boje, a ako sljedećih tjedana ne padnu obilnije kiše može se očekivati presušivanje jezera i odigravanje tradicionalne malonogometne utakmice na njegovom dnu…

Razgovarali smo s Lukom Kolovratom, prvim čovjekom TZ Imotski, koji nam je kazao da će, ukoliko ne bude obilnijih kiša, sljedećih 10-ak dana jezero vjerojatno presušiti, ali s  obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju nije posve izvjesno da će se tradiocionalna utakmica na dnu presušenog jezera odigrati.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime