Prisustvovali smo pripremnom sastanku za odlazak mlađih pionira Hokej kluba Spartanac na Prvenstvo Hrvatske u dvoranskom hokeju u Zagreb. Neko vrijeme Hokej klub Spartanac bilo je spominjano ime po medijima. Onda je nastupilo zatišje. Spartanci pak nisu nestali već čitavo vrijeme marljivo treniraju. Uspjeli su čak skupiti i znatan broj djece koja uskoro putuju na svoje prvo natjecanje. Uzbuđenje medu djecom, roditeljima i trenerima je na razini, no uspjeli smo porazgovarati s nekima od njih.

Tata Marko Borović oduševljen je reakcijom svog djeteta i Hokej klubom Spartanac.

– Moje dijete treniralo je druge sportove, ali nigdje nije bio ovoliko zaluđen. Odlazi na svaki trening, trenira tri puta tjedno. Tu već ima i svoju ekipu i svi su podjednako oduševljeni. Ovo je jedna ljubav, ka’ i Hajduk. Ma veće od Hajduka će ovo bit, samo triba gurat. Triba grad pogurat za puno toga, da dica ne treniraju na kiši i ne smrzavaju se.”

Razgovarali smo i s Lukom Androjom, profesorom kineziologije i trenerom Hokej kluba Spartanac.

– Počeli smo trenirati krajem 2015. Tada je bilo 10 djece, sada ih je 20 od kojih petnaestak ide na natjecanje. Inače smo takve sreće, ne samo mi nego i drugi klubovi, da se baš prije natjecanja dogode neke ozljede. Ovo je vrlo važno za djecu jer je prvo natjecateljsko razdoblje. Premda treniraju samo dvije godine, smatram da uz pomoć tima, trenažnog procesa u tehničkom i taktičkom smislu te motiviranja kroz mnogo razgovora mogu ostvariti značajan rezultat i prvi rezultat za pionire Hokej kluba Spartanac – riječi su trenera.

Sastanak je vodio predsjednik Hokej kluba Spartanac i začetnik ideje dovođenja hokeja na travi u Dalmaciju, Nikola Barbarić.

– Ovo je u stvari jedan povijesni događaj jer prvi puta ekipa iz Dalmacije vodi svoju djecu na natjecanje u Zagreb. Mi treniramo neke 2 i pol godine i budući da u našoj blizini nema klubova hokeja na travi, nismo se imali s kime natjecati pa smo odlučili podijeliti troškove, iznajmiti autobus i otići se natjecati s djecom iz Zagreba. Djeca iz zagrebačkog hokej kluba Zrinjevac bila su na gostovanju u Splitu na početku našeg rada s djecom i sada je red da mi odemo u Zagreb. Nadamo se nakon našeg odlaska da će to njih dodatno motivirati da opet dođu koji put u Split.

Imali smo od grada Splita odluku da možemo urediti i koristiti teren na Lučcu. No nakon što smo doveli bale trave za uređenje terena i postavili ih na teren, konačan ugovor nismo dobili i još ga čekamo. Pomalo smo i izgubili nadu da ćemo ga dočekati. Sto se tiče dvorane, treniramo u dvorani u Spinutu u kojoj možemo ugostiti svakoga i u kojoj nam nedostaju samo šponde kako bi imala baš sve što nam treba – rekao nam je Barbarić.

Mladim hokejašima želimo svu sreću na natjecanju. Moglo bi se zaključiti da je Split zaista ludi i sportski grad. Grad u kojem se uz zvuk valova vozi bob, igra rugby kao i hokej na travi. I u kojem to nikome nije nimalo čudno. Dapače.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime