Krešo Beljak, predsjednik HSS-a, na svom je Facebooku objavio nevjerojatnu priču o protumigrantskoj histeriji.

“Tragom brojnih upita i vijesti koje se šire društvenim mrežama o ilegalnim migrantima koji “tumaraju” Samoborom i samoborskim krajem, obavještavamo vas da se radi o krivim informacijama i lažima. Prava istina je da je jedna gospođa vidjela “migrante” u jednom trgovačkom centru u Samoboru te ih odmah prijavila policiji. Policija je utvrdila da se radi o stranim zaposlenicima jedne samoborske tvrtke s urednim radnim i boravišnim dozvolama. Sve ostale “vijesti” i “dojave” jednostavno nisu istinite i molimo vas sve da ne nasjedate na laži i na neodgovorno i bezrazložno širenje straha i panike”, napisao je Beljak.

Prije nekoliko dana jedna je žena u trgovačkom centru vidjela nekoliko tamnoputih muškaraca, “zaključila” je da se radi o migrantima i pozvala policiju. Policija je izašla na teren i zaključila da se radi o prijavljenim radnicima Mate Rimca.

Rimac: Nadam se da naši sugrađani nisu toliko ograničeni

U komentariva Beljakove objave javio se i sam Rimac.

“Prvo se pitao: “Stvarno? To su naše Indijce/Pakistane/Šri Lančane gnjavili?”.

Kad je dobio potvrdu da se zaista radilo o ljudima zaposlenima u Rimac Automobilima, Rimac je napisao:“Stvarno se nadam da naši sugrađani nisu toliko ograničeni. Ali s obzirom da znam kako se neki odnose prema “Bosancima” iz prve ruke, ništa me ne bi čudilo”.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime