Nakon što je Srpska radikalna stranka ove subote održala skup u vojvođanskim Hrtkovcima, iz kojih je upravo predsjednik te stranke, haški osuđenik i ratni zločinac Vojislav Šešelj vodio protjerivanje stotina Hrvata, oglasio se Miro Bulj, hrvatski branitelj, zastupnik Mosta u Saboru i kandidat na Mostovoj listi za Europski parlament:

– Četnik Vojislav Šešelj organizira skup zločinaca kao što je i on sam u selu Hrtkovci gdje je u jednome danu 1992. istjerano pod prijetnjama i zločinima 772 Hrvata, i to samo zato što su Hrvati.

Aleksandar Vučić, politički sin četnika Šešelja nije zabranio ovaj skup. Zbog čega se hrvatska politika, hrvatska Vlada i predsjednica koja je primila četnika Vučića ne ograde od tog čovjeka?

Miro Bulj

Zašto Andrej Plenković ne izađe iz Europske pučke stranke u kojoj šuruje s četnikom Vučićem i u kojoj je dogovoreno da se ne otvara 23. i 24. poglavlje. Blokirajte Srbiju dok ne budemo imali zajamčenih prava za našu nacionalnu manjinu u njihovoj zemlji, za naše Hrvate.

Zaustavimo četnika Šešelja u nastavljanju zločina zbog kojih je osuđen. Gospodo, doista je teško danas biti Hrvat u Srbiji – poručuje Miro Bulj.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime