Danas je u Splitu otvoren sajam SASO 2019., a ceremoniji otvaranja nazočila je između ostalih ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Uz to što je komentirala sajam, ministrica je, pomalo iznenađujuće, uputila neočekivanu izjavu.

Vučković je rekla da je Marjan, prema dostupnim podacima, državni i time je stala na stranu onoga što navode i zastupaju članovi Društva Marjan na čelu sa Srđanom Marinićem.

Za komentar smo upitali ravnatelja JU Park šuma Marjan Damira Grubšića, koji nam je kazao sljedeće:

– Eto, kako smo i naglasili u jučerašnjem priopćenju, čekamo da se Ministarstvo poljoprivrede odluči ili za svoje mišljenje iz lipnja 2019. po kojem je šuma šumoposjednička koje smo jučer priložili ili ovu današnju izjavu Ministrice po kojem je “državna”.

Dakako, ovaj “novi” stav da je šuma “državna bez davanja tabularne izjave”, povlači i odgovornost Ministarstva poljoprivrede, pitanja gdje su bili proteklih godinu dana tijekom sanacije, zašto su dozvolili da se “njihova, državna šuma” sanira na ovaj način, zašto su “Hrvatske šume” odbile produžiti Ugovor o gospodarenju … Ako je šuma cijelo vrijeme “državna”, po Zakonu su je i Ministarstvo i Hrvatske šume trebale štititi i paziti… a sad bi im posljedično nakon ove izjave Grad trebao proslijediti sve račune.JU PŠM je konstantno tražila službeno mišljenje Ministarstva, a koje je u lipnju 2019. potvrdilo sva njihova dotadašnja ponašanja prema Gradu kao šumoposjedniku. To mišljenje nije samostalno napisala JU PŠM.

Dakako da je svima u interesu da se Ministarstvo konačno odluči za jedan stav: je li šuma već odavno “državna”, bez ikakve potrebe za tabularnom izjavom, a oni nisu ništa činili da je zaštite, prešutno dopustili ovakvu “sanaciju” te bi trebali snositi i troškove i odgovornost ili je šumoposjednička, sve do dana kada eventualno dobiju tabularnu izjavu.

A svi oni koji sad viču da su oni “govorili da je šuma državna” su očito tijekom proteklih mjeseci, zbog ovakve sanacije, trebali prosvjedovati pred Ministarstvom u Zagrebu, a ne pred Banovinom. Zašto nisu inzistirali da u Povjerenstvo sjedne “vlasnik šume”?

JU PŠM je pripremna na obje varijante što smo i napisali u jučerašnjem priopćenju, rekao nam je Grubšić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime