Ministar branitelja komentirao ideju da Dan antifašističke borbe ne bude praznik

"Po meni je prijedlog zakona kvalitetan"


Saborski odbor za veterane, kojemu je na čelu HDZ-ov Josip Đakić, amandmanom traži da 8. listopada ostane praznik i neradni dan, ali da se Dan antifašističke borbe promijeni u spomendan, što znači da bi bio radni dan.


Ministar hrvatskih branitelja ističe kako su izmjene Zakona o blagdanima, spomendanima i neradnim danima u Hrvatskoj, koje je Vlada predložila, kvalitetne. U tom prijedlogu se Dan antifašističke borbe ne dira.

“Analizirali smo u postupku izrade zakona sve okolnosti i mislim da smo kroz ova rješenja koja smo ponudili Hrvatskom saboru zapravo dali odgovor na najvažnija pitanja”, poručio je Medved.

“Ne bih komentirao zašto su oni to napravili, ali očekujem vidjeti obrazloženje u konačnici. Oni su taj amandman, koliko mi je poznato, dostavili ministarstvu Uprave pa ćemo vidjeti kakvo je obrazloženje”, rekao je Medved, javlja Index.

“Mislim da je po srijedi jedna od inicijativa koju ćemo razmotriti, vlada će odgovoriti. Po meni je prijedlog zakona kvalitetan, a najviše smo vodili računa o 30.5. i 18.11. Mislim da je iz vladinog obrazloženja sve vidljivo”, rekao je Medved, opet se vrativši na aktualni prijedlog zakona.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
03 KOMENTARI

  1. Pravi domoljubi se ne boje izgubit fotelju. Ne idju od kud vijetar puse. Idju di i savet vodi. Jedam je od nji Medved. Cestitam mu kad je se izjasnio- da ne treba slavit dan naj veci zlocin sto je sprovedeno nad hrvatskim narodom. To su takozvani anti fasisti a bili su naj veci fasisti. Pa i danas idju u Kumrovac da se poklone svom idoli titi kao sto se vijernici klanjaju Svetom Petru. ZDS!

  2. Te protuve iz Sabora RH treba udaljiti. Pa oni pljuju na samu preambulu Ustava RH. Samim tim činom nisu zaslužili da se nalaze među Hrvatima domoljubima, jer oni to nisu nikad ni bili, niti su sada, a bome nikada neće ni biti. Te protuve osramotile su ime Hrvata za sva vremena. Gos. Medved da li se sjećate teksta prisege koju ste izgovorili stupajući u HV?

  3. Što je to antifašizam? Newtko je dobro rekao: Nisu antifašisti samo oni koji su protiv fašista, nego oni koji su JEDNAKO i protiv fašista i komunista. Jedni i drugi pripanici su ZLOČINAČKIH IDEOLOGIJA, samo što su komunisti proizveli više zločina od fašista.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime