Milanović o ukidanju Dana antifašističke borbe: “Urazumite se. Za ljubav čijih prljavih strasti opet dijelite građane?”

"Kome smeta taj blagdan, kojega, bez ijednog incidenta ili ispada, slavimo zadnjih tridesetak godina?"


Saborski Odbor za ratne veterane predložio je amandman na Vladin prijedlog zakona o blagdanima, po kojemu bi se Dan Hrvatskog sabora, 8. listopada, umjesto kao spomendan slavio kao blagdan, a praznik Dan antifašističke, 22. lipnja ‘postao’ bi spomendan.


Potvrdio je to nakon sjednice Odbora njegov predsjednik Josip Đakić (HDZ), priznavši da o tome nije razgovarao s Vladom, odnosno premijerom, pa slijedom toga ne zna hoće li Vladi to biti prihvatljivo.

Ova ideja je, naravno, izazvala burne reakcije javnosti, a posljednja u nizu je od predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića koji je prijedlog komentirao na svom službenom Facebook profilu.

“Vidim da neki pametnjakovići žele ukinuti Dan antifašističke borbe, 22. lipnja, kao državni blagdan. Urazumite se, ljudi. Za ljubav čijih prljavih strasti opet dijelite građane? Kome smeta taj blagdan, kojega, bez ijednog incidenta ili ispada, slavimo zadnjih tridesetak godina?”, zaključio je Milanović.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
02 KOMENTARI

  1. tako je Josipe…ukinuti i nezaslužene braniteljske mirovine.. saborske mirovine…ovom narodu je dosta SUBNORA (HVIDRE I UDRUGA) SKJU (CRKVA I HDZ-E).. ljudi a osobito mladi žele slobodnu i prosperitetnu zemlju kakvoj smo se nadali početkom 90-tih

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime