U Splitu je u tijeku najveći gastro festival - Taste the Mediterranean koji je doveo impozantne chef-ove s Mediterana, stoga možemo reći da smo ove dane gastro centar cijelog Mediterana.
Sinoć je svoju večeru organizirala najbolja chef-ica svijeta 2022., Leonor Espinosa iz Bogote (Kolumbija) kojoj je kao glavni kuhar asistirao chef Marko Đurašević, a što je bilo nezaboravno iskustvo za sve koji su imali prilike osigurati svoje mjesto i kušati jela koja možda više neće imati prilike.
Večeras je poseban spektakl u restoranu Zrno Soli gdje je gost chef Richard Abou Zaki, ponosni vlasnik Michelin zvjezdice u svom restoranu Retroscena u Italiji.
"Ono što nas posebno veseli je činjenica da je chef Richard oduševljen iskusnom, a mladom ekipom splitskog restorana - Zrno Soli.
Posebno ga je impresioniralo kad je čuo koje je godište (2000.) chef splitskog restorana, ali isto tako i za tek nešto starije konobare.
Svjedočili smo jako izraženoj energiji i prijateljstvu koje je prštalo na sve strane i to je sigurno doprinijelo da je večerašnja večera bila ocijenjena najvećom ocjenom.
Također, vrijedi istaknuti da su cijelu večer pratila ponajbolja talijanska vina iz pokrajine Piemonto, a znamo je da se tamo nalaze i neki od najvrjednijih vinograda na svijetu
Zaključak je isti - večeras je Zrno Soli opet bio uz bok svjetskim velikanima.
Do neke slijedeće prigode.
Vrijedi istaknuti da će ove nedjelje (08.10.) za ručak gost Zrno Soli biti restoran TAČ na čelu s Vesnom Miletić. TAČ je proglašen kao najbolji hrvatski tradicijski restoran.
Spektakl koji je neminovan", poručili su iz splitskog restorana.