MERTOJAK PRVAK HRVATSKE Uvjerljivo svladali Zaprešić rezultatom 6:2

Derbi 12. kola prve Hrvatske kuglačke lige pripao je ekipi iz Splita


Fantastičan meč, na nivou finala Lige prvaka, odigrali su Zaprešić i Mertojak u kuglani u Zaprešiću. Derbi 12. kola prve Hrvatske kuglačke lige pripao je ekipi iz Splita, Mertojak je još jednom potvrdio svoju visoku klasu pobijedivši domaćina 6:2 (3845:3872) sa 27 čunjava razlike u svoju korist. Pobjeda Mertojaka je tim više značajnija jer je ovo prvi poraz uopće koji je Zaprešić doživio u svojoj kuglani, bilo da su u pitanju domaći ili međunarodni susreti.


Nakon utakmice slavlje u redovima Splićana, osam bodova prednosti šest kola prije kraja je nedostižno. Prva ovogodišnja ekipna titula državnog prvaka stigla je u Split. Uoči utakmice poseban poticaj je bilo i saznanje da je Izvršni odbor Splitskog saveza športova po četvrti put za redom proglasio Mertojak najuspješnijom ekipom za ostvarene rezultate u 2020. godini, što do sada nikom u povijesti Splitskog sporta nije pošlo za rukom.

Sa ovom titulom i rezultatima koji se tek očekuju tijekom ove godine (Kup RH, FINAL FOUR Lige prvaka, Svjetski kup, nova sezona Lige prvaka) Mertojak ozbiljno ističe svoju kandidaturu i za 2021. godinu.

Hrvatski kuglački savez je današnji veliki derbi iskoristio i za dodjelu posebnih priznanja, najboljim kuglačem Hrvatske za 2020. proglašen je igrač Zaprešića, Luka Bolanča, dok je Nikola Muše iz Mertojaka primio priznanje kao najbolji igrač prve lige prvenstva 2019/20.

Sama utakmica počela je furiozno. Najbolji igrač Hrvatske Luka Bolanča protiv Ivana Totića. Uvijek smireni i racionalni Totić odnosi pobjedu sa fantastičnih 690, Bolanči ni 651 nije dostatno. Marinović protiv mladog Gašperta, dva seta neodlučno dvije pobjede, 646 dostatno za drugi bod Mertojaku. Dimitrovski na granici svojih mogućnosti trenutno, ova kuglana mu baš i ne leži, Fridl donosi bod Zaprešiću sa 624.

U drugom bloku Muše potvrđuje svoj epitet najboljeg u liga konkurenciji a i trenutno svoju prvu poziciju i u ovogodišnjem prvenstvu, 672 previše za Maneva, 648. Iskusni Kovač siguran protiv Galića, igra na visokom nivou i sa jedne i druge strane, neodlučno u setovima ali Kovač odnosi pobjedu sa 657 prema 641. Mladi Grivičić ispunio je ekipni zadatak, prebacio je cifru od 600, no Mance je na svom terenu bolji (658).Mertojak je tako ostvario svoj prvi cilj, naslov državnog prvaka je tu, sada u preostalih šest kola treba pokušati zadržati nepobjedivost i prvenstvo okončati bez poraza, podići još malo nivo forme za polufinale Lige prvaka protiv prvaka Njemačke, Zerbsta.

Ostala dva dalmatinska predstavnika u elitnom razredu, Poštar u Poljudu protiv Medveščaka 1958 iz Zagreba, i Zadar u Mocirama protiv Željezničara iz Čakovca, bez problema do novih bodova sa 6:2 i 7:1.Pojedinačni rezultati Zaprešić-Mertojak:
B. Gašpert – H. Marinović 0:1 (623:646), M. Fridl – D. Dimitrovski 1:0 (624:598), L. Bolanča – I. Totić 0:1 (651:690), M. Mance – M. Grivičić
1: 0 (658:609), N. Galić – A,Kovač 0:1 (641:657) i B. Manev – N. Muše 0:1 (648:672)

U prvenstvu žena, ŽKK Split nije uspio doći do važnih bodova, po tko zna koji put sa malom razlikom -9, na samom završetku susreta kad je pobjeda praktično bila u džepu, bodovi su ostali u Sisku, pobjeda Siscie od 6:2. Valja kući doći do spasonosnih bodova opstanka u ligi.
Moja reakcija na članak je...
Vau
4
Haha
1
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime