U jučerašnjoj prometnoj nesreći oko 9:25 sati u Vodicama je teže ozlijeđena 59-godišnja bosanskohercegovačka državljanka, kao pješakinja.

“Do prometne nesreće je došlo kada se 31-godišnji vozač pri upravljanju osobnim automobilom Mercedes, zadarskih registracijskih oznaka dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, gdje se ne upravlja uređajima za davanje prometnih svjetala ni znacima ovlaštene osobe, nije pješačkom prijelazu približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno tako da može zaustaviti svoje vozilo da bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz, uslijed čega je došlo do udara vozila u pješakinju, koja je od udara pala na tlo.

Ozlijeđenu pješakinju 31-godišnji vozač je sa svojim vozilom doveo na Hitni medicinski prijem Opće bolnice Šibenik, gdje su joj utvrđene teške tjelesne ozlijede” – stoji u jutrošnjem izvješću šibenske policije.

Protiv 31-godišnjeg vozača će zbog izazivanja prometne nesreće biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.