Glazbeni ljubimci naših iseljenika, kralj dijaspore Mate Bulić i njegov nasljednik Josip Ivančić prvi su put zajedno ušli u studio i otpjevali, kažu, odu domovini – ‘Na livade rosa pala’. Ovaj dugoočekivani duet za njih su napisali dugogodišnji prijatelj, splitski hit mejker Neno Ninčević i njegov suradnik Miro Buljan. Ova dvojica domoljubnih pjevača već godinama se susreću na koncertima, a još uvijek nemaju zajedničku pjesmu. A kad su se svi nedavno okupili, odlučili su to odmah promijeniti. U samo dva dana snimili su pjesmu i odmah potom i spot.

– Kad čujete ovako moćan tekst, srce vam zaigra i nema nikakve sumnje da takvu pjesmu treba odmah snimiti jer vam je može uzeti netko drugi ili, ne daj Bože, da stoji u nečijoj ladici. Josip je dobar pjevač i humaniratac, sjajno radi, a ja volim podržavati takve ljude. Zato on i ima sve predispozicije da bude moj nasljednik, istaknuo je popularni Mate Bulić kojemu je ovo prvi novi glazbeni projekt nakon što se početkom godine uspješno oporavio od teške bolesti i komplicirane operacije.

Sada je, kaže, spreman na nove izazove i za još puno lijepih i emotivnih trenutaka koje želi provesti sa svojom publikom.

Njegov nasljednik Josip, koji s Matom dijeli identične stavove prema zavičaju i domovini, promovirajući pjesmu ističe kako ga žalosti što je velik broj njegovih prijatelja u potrazi za boljim životom iselio iz domovine.

– Siguran sam da svaki od njih osjeća veliku želju za povratkom u Hrvatsku, ali da su ih teške materijalne okolnosti odvele u svijet. Srce mi je puno kad vidim krcate trgove, kafiće i parkove u Njemačkoj i Austriji; prepune naših ljudi koji od sveg srca navijaju za našu reprezentaciju. Zato upravo i planiramo održati jedan koncert za sve naše navijače, i to usred Moskve ako nam dopuste tamošnje gradske vlasti, ističe Josip.

Ova dvojica najtraženijih glazbenika u dijaspori često su se sretala na mnogim komercijalnim i humanitarnim nastupima, a za novu zajedničku pjesmu ‘Na livade rosa pala’, uvjereni su da će biti veliki hit. Prvo javno izvođenje planiraju za petak usred Moskve uoči finala Svjetskog prvenstva jer su uvjereni, kaže Josip, da smo najbolja reprezentacija na svijetu.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime