Podijelite
 • 110
 •  
 •  
 •  
 •  
  110
  Shares

Već treći dan dvadesetak pripadnika Torcide nalazi se u srpskom pritvoru zbog demoliranja benzinske stanice na putu za gostovanje u Sofiji. Kako navodi splitski gradski vijećnik Martin Pauk, srpska policija je odmah po presretanju i uhićenju torcidaše počela nemilosrdno maltretirati. On poziva sve da pomognu članovima Torcide i navijačima Hajduka, a njegov status prenosimo u cijelosti i autentično:

Članovi Torcide i navijači Hajduka trebaju pomoć.

Odmah da razjasnimo, momci su napravili glupost kad su odlučili ukrasti hranu i piće s benzinske postaje, ali to nimalo ne umanjuje činjenicu da se državljane Republike Hrvatske, momke od dvadesetak godina, već treći dan kontinuirano maltretira, mlati, vrijeđa i ugrožava njihovo zdravlje, a možda i životi.

Prema informacijama koje imam iz prve ruke, srpska policija ih je odmah po presretanju i uhićenju počela nemilosrdno maltretirati.
Momke su prvo držali u maricama puna 4 sata bez vode, hrane i čistog zraka, a potom su ih još 4 sata držali na podu, polegnute potrbuške i mlatili ih cijelo vrijeme.
Svaki put kad bi policajci začuli ikakav glas ili razgovor u policijskim kombijima, ulazili su unutra i udarali šakama i pendrecima sve po redu.
Dok su momke držali na podu, puna 4 sata bez hrane, vode i toaleta, svaki put kad bi netko uopće podigao glavu da upita za vodu (a voda vam itekako treba kad 4 sata ležite na asfaltu, pod suncem od 30°, dakle na asfaltu je 50°), počinjalo je sustavno udaranje pendrecima po leđima i čizmama u glavu.

Najviše me strah za momke dok su pritvoreni idućih 15 dana. 
Sam termin je užasan, dok smo mi u Hrvatskoj slavili Oluju, sami ste mogli čuti kakve huškačke poruke su slali Vučić, Šešelj i ostali srpski političari, umiveni i neumiveni četnici.
Momci su napisali nekoliko grafita sa potpisom “Torcida Split” i slovom “U”, te je huškačka politika srpskih medija i naroda dignuta na groznu razinu. Zdravlje i životi su u pitanju.

Hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova itekako ima modela i načina da osigura da momci Srbiju napuste nakon 15 dana bez trajnih posljedica, a to neće biti tako ukoliko budu prepušteni na milost i nemilost srpske policije, i još gore, srpskih zatvorenika.

Nisam dovoljno moćan da napravim ono što je potrebno da sačuvamo zdravlje i dostojanstvo naših sinova i braće, a sa svoje strane činim sve što mogu, povlačim veze i molim usluge. Ipak, dok ja, kao potpuno nebitan pojedinac pokušavam utjecati na naše dužnosnike, čini mi se da gasim šumski požar sa čašom vode.

Stoga molim Vas sve, a puno vas prati ovu situaciju, da reagirate i iskoristite sve mogućnosti kako bismo naše hrvatske sinove i braću čim prije vratili svojim kućama i svojim obiteljima.

Da, napravili su glupost, ali pritom nikoga nisu povrijedili.
Ovo što se njima događa i što će se događati idućih 10 dana je čisto srpsko iživljavanje i revanširanje za Oluju.
Pomognimo koliko možemo.
Hvala.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2142973839359202&set=a.1460383400951586.1073741830.100009398219772&type=3Podijelite
 • 110
 •  
 •  
 •  
 •  
  110
  Shares

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime