Gradonačelnica Supetra Ivana Marković objavila je na svom Facebooku poruku za mještane Brača. Poziva ih na strpljenje i toleranciju prema sumještanima pozitivnim na koronavirus. Njezinu poruku prenosimo u cijelosti.

– U tjednima koji su iza nas, posebno zadnjih dana, vjerujem da će nas ova situacija gurnuti da postanemo bolji ljudi, ali i sada možemo isto puno učiniti i to samo riječima. Pozitivnim riječima. Riječi koje koristimo, među našoj obitelji, prijeteljima, neznancima imaju ogromnu moć da stvore klimu neprijateljstva ili harmonije, suradnje ili podjele.

Riječi koje koristimo postaju naša sudbina. Što više koristimo nasilne ili sitne riječi, to više hranimo sitničavost i nasilje u okruženju oko nas, u drugima koji nas slušaju. Ne optužujmo ljude koji su danas bolesni ili u izolaciji, a najviše od svega sudržimo se pisanju lažnih vijesti. Puno lošeg smo o našem otoku pročitali u zadnje vrijeme ali ne znaju oni nas. Moramo ostati pozitvni radi naše djece kojima je posebno teško i proživaljavaju ovo na svoj način.

Ono što pokažemo u današnjim teškim vremenima pratiti će nas sigurno u budućnosti. Drago mi je da Vam mogu pomoći barem riječima utjehe. Svojim dragim kolegama, svima nama, svim dobrovoljcima na terenu, doktorima, medicinskom osoblju a posebno našim otočanima kojima su u samoizolaciji i kojima su nalazi došli pozitivni želim puno strpljenja – napisala je Marković.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime