MARJANE, MARJANE ŠTO TI UČINIŠE? Oprezno se krećite Marjanom, padaju stabla

Osim kamenih gromada, na Marjanu padaju i stabla


Iz Javne ustanove Park-šuma Marjan uputili su još jedno upozorenje svim šetačima i rekreativcima koji se kreću šumom.


– Dragi posjetitelji,
još jednom vas pozivamo na OPREZ I OGRANIČENO KRETANJE šumom. Iako po Zakonu o šumama svaki posjetitelj sam preuzima odgovornost za šetnju šumom, najbitnije je da se nezgoda ne dogodi.

Nažalost, uslijed prorijeđenosti šume nakon sanacije, provedene bez elaborata koji bi razmotrio i uticaj vjetrova, sada su češće i vjetroizvale stabala, čak i bez orkanskih jačina, a posljedica još uvijek neriješenog stanja u gospodarenju, koje uključuje uzgoj, sječu i zbrinjavanje je i ta da djelatnici JUPŠM smiju ukloniti samo ona stabla koja se smatraju HITNOM intervencijom i vidljivo UGROŽAVAJU ŽIVOTE posjetitelja na obilježenoj stazi ili slično.

Od nadležnih smo, po tko zna koji put, zatražili ubrzanje procesa odobrenja plana gospodarenja i ovlasti za provedbu, djelatnici JUPŠM uklanjaju kritične vjetroizvale ali vas još jednom pozivamo na POJAČAN OPREZ i OGRANIČENO KRETANJE šumom – poručili su.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
01 KOMENTAR

  1. Ali evo procitah na jednom portalu da neki ustasoidi namjeravaju na Marjanu podignuti spomenik usatasi i koljacu Frani Tenti. Nije li to jos veca devastacija slobodarskog Marjana i Splita. A budaletinama kojima je ta ideja pala na pamet treba dodoijelitinagradu 7:65 opsred cela.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime