Ove godine povodom Dana Marjana, čije obilježavanje je planirano za 10. svibnja, Javna ustanova za upravljanje Park-šumom Marjan umjesto pučke fešte obilježava taj dan virtualnim koncertom koji će pokloniti građanima.

Nažalost, tradicionalne marjanske fešte, koja je inače jedna od niza proslava u okviru Sudamje, ove godine ne može biti, pa su u Javnoj ustanovi odlučili simboličnim poklonom građanima obilježiti Dan Marjana.

Naime, na jednoj od marjanskih najljepših lokacija, Šantinim stinama i crkvici svetog Jere, u petak ujutro snimljen je koncert Splitskog mandolinskog kvarteta.

Splitski mandolinski kvartet u sastavu Ivana Kenk Kalebić, Sandra Kovačević, Dea Škorić i Stela Ivanišević ansambl je koji je proizašao iz dugogodišnje suradnje četiri akademske mandolinistice. Posebnost ovog sastava leži u izvodenju poznatih skladbi hrvatskih autora, kao i originalnih djela za mandolinski kvartet koja su od velike važnosti u njegovanju i razvoju kulture Dalmacije i cijelog Mediterana.

– Mali koncert i atmosfera sa Šantinih stina bit će emitirani virtualnim putem te će ga građani moći pratiti od nedjelje, 10. svibnja kada je bilo planirano obilježavanje Dana Marjana, a mi se nadamo da će vas nekoliko fotografija i video potaknuti da nas u nedjelju pratite putem FB stranice Park-šume Marjan i YouTube kanala.

Nadamo se da će ovaj događaj barem donekle zamijeniti feštu Dana Marjana, a da će Marjan uskoro opet biti otvoren za posjetitelje- poručili su iz Javnne ustanove za upravljanje Park-šumom Marjan .

U nastavku donosimo program koncerta.

M. Katunarić: Biseri Ive Tijardovica

V.Sunko: Varijacije na temu Plovi barka

C. Mandonico: Music for play – Ritmico

B. Szordikowski: Planxty o’CarolanKomentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime