Advent u MakarskojBožićni grad 2018. otvaio je svoja vrata na novoj lokaciji – prekrasnom ambijentu parka fra Jure Radića kraj kojeg je smješteno i veliko klizalište na otvorenom uz samo more! Jedinstveni ”morski” advent u Makarskoj posjetiteljima će sve do 7. siječnja ponuditi brojne koncerte i gastro događanja, predstave i dodatne sadržaje za djecu – božićni kavalaric i vlakić.

Adventska događanja koja se odvijajuna na dvije pozornice u Makarskoj započela su koncertom popularne mlade pjevačice i kantautorice Mie Dimšić. U Božićnom gradu nastupit će i brojna druga imena hrvatske glazbene scene.

Koncert veselih Istrijana, grupe Gustafi, održat će se večeras s početkom u 19 sati. Ovaj se koncert trebao održati prekjučer, ali je zbog kiše prebačen za danas.

Koncert Big banda, koji je najavljen za nedjelju 8. prosinca, održat će se 16. prosinca (nedjelja) kada je planiran i koncert Zdenke Kovačiček i Greenhause Blues Banda.

Do kraja Adventa nastupit će još grupa Viva, Vojko V., Gazde, Mokarski tamburaši, Zdenka Kovačiček i Greenhouse Blues Bend, Dreamers – Tribute to Bijelo dugme, a Makarane i njihove goste u Novu 2019. uvest će raspjevani Mladen Grdović.

Božićnom gradu u Makarskoj i ove godine obol daju i domaće snage (Gradski zbor Makarska, HKD Napredak i Zbor umirovljenica, Big bend, klapa Garbin, klapa Berulia, klapa Srdela, Gradska glazba……), a nema sumnje da će makarsku publiku ponovno oduševiti i rado viđeni gosti – grupe Swingin’4, Artefire, Repassage, Ischariotzcky, Sheez……
Ni ove godine u Božićnom gradu neće nedostajati sadržaja za najmlađe.

U popodnevnim satima program za djecu obogaćuju nastupi mališana Dječjeg vrtića Biokovsko zvonce, a najmlađu publiku zasigurno će razveseliti gostovanja kazališta Bumerang, studija Suncokret i Produkcije Z. U sklopu manifestacije Badnjak u gradu, već tradicionalno, bit će izložena čestitka koju svake godine rade djeca iz osnovnih škola Makarske i Makarskog primorja. ”Najduža božićna čestitka” svake godine ruši rekorde, a prošle godine bila je duga 211 metara!

S ciljem promocije makarskih gastronomskih brandova Grada Makarska u sklopu Božićnog grada organizira čak dvije tradicionalne manifestacije: Dan torte Makarane i Dan Biokovskog krumpira.

12. prosinca, na dan kada je prije šest godina najpoznatija makarska slastica proglašena nematerijalnim kulturnom dobrom, održat će se još jedan Dan torte makarane kada će posjetitelji Božićnog grada moći kušati najstariju makarsku tortu po recepturi najvećih majstorica kuhinje – natjecateljica koji već 13 godina sudjeluju ili pobjeđuju u tradicionalnom izboru za najbolju tortu makaranu. Prvi put u sklopu Božićnog grada držan je i Dan Biokovskog krumpira koji od 2015. organizira turistička agencija TIP Ekstreme u suradnji s Javnom ustanovom Park prirode Biokovo.

Jedinstveno “morsko” klizalište

Turistička zajednica i Grad Makarska, u cilju obogaćivanja ponude Božićnog grada i općenito turističke ponude Makarske u zimskom razdoblju, prošle su godine postavili klizalište pod šatorom na Trgu Tina Ujevića koje je izazvalo veliko zanimanje i građana i gostiju. Zbog velikog interesa, ove godine je odlučeno napraviti veće klizalište na otvorenom i premjestiti ga na još atraktivniju lokaciju. Tako Makarani i njihovi gosti od početka prosinca uživaju u doista jedinstvenom ”morskom” adventu – klizalištu na otvorenom tik do mora i čarobnom ambijentu šume u kojoj je smješten ovogodišnji Božićni grad.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime