LUDEGA GRADA, LUDEGA SVITA Gradski vijećnici u Splitu mogu birati na čiju će posljednju sjednicu

Ovakvo nešto još nismo vidjeli u hrvatskoj politici. Evo o čemu se radi

Mora čovjek stvarno cijeniti trud splitskih političara, dali su sve od sebe za publiku. Svaki gledatelj može napustiti imaginarni stadion, stvarni prostor grada, zadovoljan dobivenim za svoje novce – spektakl za kraj odrađen je u režiji dvojice dragih prijatelja od samog početka, gradonačelnika Andre Krstulovića Opare te Željka Keruma.


Da ne duljimo, jer čak su i dugogodišnji poznavatelji poslovnika, statuta te svih drugih uzanci u gradskom parlamentu ostali pomalo zatečeni situacijom te su najavili ‘konzultiranje s pravnicima’, samo ćemo kazati što se dogodilo.

‘Stanišićeva’, odnosno Kerumova, sjednica je pod upitnikom

Igor Stanišić, kao predsjednik Gradskog vijeća iz redova Kerumovog HGS-a, zakazao je pred koji dan sjednicu GV-a za 15. travnja. Sa svojim dnevnim redom, kojeg možete uredno pregledati na službenim Internet stranicama Grada Splita. Ta ‘Stanišićeva’, odnosno Kerumova, sjednica je pod upitnikom hoće li se uopće održati jer je na granici od mjesec dana prije lokalnih izbora, a to je pak krajnji rok kada Vlada RH raspušta sva upravljačka tijela lokalne uprave i samouprave. To je dakle 43. sjednica splitskog Gradskog vijeća.

Opara je pokrenuo paralelnu inicijativu za održavanjem sjednice

Ali željan staviti u proceduru izmjene i dopune GUP-a, Opara je pokrenuo paralelnu inicijativu za održavanjem sjednice, vidjevši da Kerum, pardon Stanišić, taktizira. Pa je tako Opara zakazao ‘svoju’, 44. sjednicu GV-a za 13. travnja! Gradonačelnikova sjednica ima 47 točaka dnevnog reda, bez vijećničkih pitanja, dok Stanišićeva ima 64 točke dnevnog reda.Možete ih usporediti na službenim stranicama Grada Splita. Dakle ovakvu novost još nismo imali u hrvatskoj politici – sada vijećnici mogu lijepo odlučiti koji im se dnevni red više sviđa pa se prikloniti toj opciji, toj sjednici Gradskog vijeća, a drugu rušiti nedostatkom kvoruma. Pustimo sad trivijalnosti poput zakonitosti, rokova, ovo, ono, bla, bla, truć, truć.

Ali dobro. Barem će u oba slučaja vijećnici odlučivati o nagradi Grada Splita za životno djelo Miljenku Smoji. Lancun priko i eto najvećeg cirkusa na zemlji…Moja reakcija na članak je...
Vau
3
Haha
4
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
0
Molim?
3

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime