Urušeni i nakrivljeni betonski pontoni, opasno nagnuti lukobrani koji vape za obnovom, sumnjivi strujni kabeli koji se protežu morskim dnom bez ikakve zaštite, višetonski betonski mulovi odvaljeni u more… pokazuju dugogodišnju nebrigu, a pored jednog takvog, potopljena barka. Stoji tu, kažu nam, godinama. Gdje god se okreneš, ‘bodu oči’ propali projekti. Vidi se, bilo je planova, a svi su (neki i doslovno) u vodu pali.

Ne, ne opisujemo postapokaliptične prizore kakvog mrtvog grada, već još sasvim živu, iako slaba srca, sportsku lučicu Zenta – istrošenu, zlostavljanu i zapostavljanu godinama. U srcu Splita, drugog najvećeg grada u državi, jednog od najposjećenijih turističkih središta u državi, onog Splita koji se diči epitetima poput najbolji, najlipši, najsportskiji…

Sudbina lučice Zenta brojnim Splićanima je sigurno poznata, pa makar i površno. Ipak traje već godinama, ali malo tko je točno upućen što se to ‘dole’ događa. Do medija i javnosti povremeno stižu nevjerojatne vijesti kako grupica ljudi maltretira većinu, a sve se prelama na nedužnoj djeci. Samo zadnjih godina mali jedriličari ostali su bez struje, vode, oštećena im je oprema, otkazane regate, a nedavno i otpilan ponton s kojeg se spuštaju u more. Prilaz moru zagrađen je ni više ni manje nego dvoipoltonskim metalnim kontejnerom.

Ali, splitska su dica to, nedaju se, ima u njima još onog poznatog dišpeta. I po litu i po zimi, s pontonom il’ bez pontona, uz pomoć roditelja i trenerice spuštaju svoje male jedrilice u more, razvijaju jedra i odrađuju svoje treninge, jer u jedrenju nema ne mogu i ne znam…

Iako je otpilan ponton, djeca su došla na trening. Uz pomoć roditelja spustili su jedrilice u more

‘Krv, suze i znoj’ za razvoj splitskog sporta

Pomorsko športsko društvo (PŠD) Zenta nastalo je 1934. godine s ciljem promicanja, razvitka i unaprjeđenja športskog ribolova na moru, športskog jedrenja, podvodnih i ronilačkih aktivnosti, športskog brodarenja i brodomodeliranja, te zajedničkih interesa udruženih Klubova (iz Statuta čl.9.). Čine ga tri kluba: Klub športskih ribolovaca Zenta, Jedriličarski klub Zenta i Ronilački klub Zenta. Na tisuće članova društva kroz godine su svojim vlastitim sredstvima i volonterskim radom izgradili lučicu koja se kroz kasnija ulaganja širila na današnjih tisuću vezova. Glavna djelatnost Društva je upravljanje i briga o lučici u svrhu financiranja razvoja sporta.

Tako bi se ukratko mogla sažeti povijest Zente. Naravno, u stvarnosti je to značilo godine i godine fizičkog rada, zalaganja, odvojenog vremena i novca članova, planiranja, projekata, suradnje i natezanja  s lokalnim i drugim institucijama kako bi se stvorilo mjesto i uvjeti za razvoj nekoć jake splitske sportske udruge koja je sa svojim ribarima, jedriličarima i roniocima redovito promovirala svoj grad u Europi i svijetu i kući stizala s najvišim odličjima. U Društvu Zenta stasali su i neki vrhunski sportaši, poput olimpijaca Ivana Kljakovića Gašpića i Luke Mratinića, ali i borodomodelari koji su svom klubu JK Zenta donijeli svjetsko zlato. Ni ribari i ronioci nisu kaskali, članovi PŠD Zenta bili su redovita pojava na nacionalnim, europskim i svjetskim prvenstvima, a rijetko su se kući vraćali praznih ruku.S priljevom novca sve krenulo nizbrdo

Lučica se razvijala i rasla, izgrađen je Dom za sportaše, kasnije pretvoren u ugostiteljski objekt. Za sportaše je zauzvrat trebala biti izgrađena zgrada na zapadnom lukobranu, koja je također naposljetku pod sumnjivim okolnostima djelomično dana u komercijalnu djelatnost; bilo je velikih planova za izgradnju četiri modula u srcu lučice u kojima bi sportaši napokon dobili uvjete neophodne za rad i razvoj, no ni to nije realizirano. Spominjala se i izgradnja nautičke luke na južnom lukobranu, ugostiteljskih i poslovnih prostora, pa i rotirajućih restorana, što je nespojivo s koncesijom za sportsku lučicu. Planovi Uprave PŠD Zenta su sve više ‘bježali’ od one prvotne namjene, sport se zanemarivao, a pozamašna svota novca koju je PŠD Zenta uprihodilo od vezova i najma objekata, umjesto u sportske klubove ulagala se u nerealne projekte i bogzna što još. No to nije ostalo neopaženo.

2012. godine novi Nadzorni odbor društva utvrdio je brojne nepravilnosti i pokrenuta je smjena kompletne Uprave društva zajedno s predsjednikom.

– Tražili smo na uvid sve planove i projekte, svu dosad potpisanu dokumentaciju i shvatili smo da se naveliko mulja, bilo je jasno da ne namjeravaju Zentu ostavit na nivou sportske lučice. Intenzivno se radilo na komercijalnim sadržajima, a koncesija to nije obuhvaćala niti je to bila želja većine članova – priča nam Damir Dominović, predsjednik JK Zenta, koji je u to vrijeme izabran za predsjednika Nadzornog odbora. Dodaje da su, kao posljedicu obavljanja tog, naglasit ćemo volonterskog posla, članovi Nadzornog odbora trpili zastrašivanje, prijetnje, a njihovi brodovi su van svakog pravila gubili ugovore za vezove.

Smijenjena uprava, kaže, nije odustala od svojih ideja, pokušali su organizirati novu skupštinu s novim ljudima kako bi nastavili upravljati lučicom.

– Čak su pokušali potpisivati nekakve predugovore s investicijskim tvrtkama za izgradnju marine, ali sve te informacije su došle do Nadzornog odbora. Nažalost, dio ribarskog kluba nasjeo je na priče bivše Uprave, bar privremeno. Na kraju su i oni shvatili o čemu se zapravo radi, nažalost dvije godine prekasno – priča Dominović. Njegove riječi potvrđuje predsjednik RK Zenta Slobodan Erceg koji naglašava da se danas svi članovi oba kluba, njih oko 750, zajedno bore za spas Zente.

Brojne nepravilnosti dovele do gubljenja koncesije

2014. godine istekla je koncesija na sportsku lučicu, a zbog utvrđenih nepravilnosti, ista nije produžena.

– U 12 točaka su utvrđene nepravilnosti, a od toga devet koje su pojedinačno bile dovoljne za oduzimanje koncesije, poput pružanja usluga charter kompanijama i drugim brodovima za gospodarsku djelatnost. Što je najgore, nakon nalaza inspekcije, ne da se nije smanjio broj tih brodova, nego je eskalirao – kaže Dominović.

Tvrdi da u lučici danas ima oko 50 posto brodova za gospodarsku djelatnost. Nismo ih brojali, ali kratkom šetnjom dijelom lučice uvjerili smo se da ih ima poprilično. Nije ih teško razlikovati, svaki brod koji se koristi za gospodarsku djelatnost ima prepoznatljivu registraciju. Za razliku od one za fizičke osobe, broj ide ispred kratice grada.

Vladina strahovlada? Prijetnje, manipulacije i krivotvorenje dokumentacije

Nakon gubitka koncesije luka je nastavila s radom, a u nedostatku uprave, njom je nastavio ‘ravnati’ tajnik Društva, ujedno i tajnik Ronilačkog kluba, Vlado Bužančić, pričaju naši sugovornici.

– On se predstavlja kao osoba ovlaštena za zastupanje PŠD Zenta, a to nikako nije jer bi ga za to trebao ovlastiti Upravni odbor. U doba bivšeg predsjednika Mladena Bajića, tajnik je izabran kao osoba za zastupanje samo u predsjednikovoj odsutnosti, ali uz ograničenja. Na primjer, mogao je plaćati račune do pet tisuća kuna. Međutim, istekom mandata 2010. godine sve osobe ovlaštene za zastupanje idu u reizbor, ali na Upravnom odboru uopće nije bilo te točke dnevnog reda. Međutim, on je pošto-poto želio biti osoba ovlaštena za zastupanje, pa se 2012. godine, nakon smjene Uprave, upisao u Registar udruga kao osoba ovlaštena za zastupanje PŠD Zenta i to temeljem krivotvorenog dokumenta. Taj dokument su dostavili Uredu državne uprave, a potpisao ga je tadašnji predsjednik Joško Burica. Napisali su da je Skupština donijela takvu odluku, ali Skupština nikad nije ni održana – objašnjavaju.

Članovi dokazali nepravilnosti, ali tajnik ne odustaje

Kada su ostali članovi udruge primijetili ovu nepravilnost tražili su od Ureda državne uprave ispravak informacija, ali rečeno im je da su ušli u zastaru.

– Bili smo prisiljeni pokrenuti upravni spor i na Upravnom sudu je donešena pravomoćna presuda da nema zastare, da moraju obnoviti postupak i 2017. godine je konačno izbrisan iz registra – govore.

Iako izbrisan iz Registra udruga kao osoba ovlaštena za zastupanje za što smo na uvid dobili i rješenje Upravnog suda, Bužančić je našao drugi način za ‘vladati’ Zentom.

– Poziva se na Pravilnik o radu koji je jedan smiješan dokumenat s nekakvim faraonskim ovlastima, ali one ne mogu biti iznad Statuta Društva, jer je Pravilnik o radu akt Upravnog odbora, a Statut akt Skupštine, prema tome svi pravilnici moraju biti u okvirima onog što Statut propisuje. Interesantno je da na njemu piše da je donešen 31. siječnja 2009., a stupio na snagu 26. siječnja 2009., znači stupio je na snagu prije nego je donešen. Potpisao ga je i ovjerio pečatom društva sam tajnik i donosi ga na sudove, pokazuje policiji i slično. I to mu prolazi – objašnjava Dominović.

Zavadi pa vladaj

Koliko je članovima Društva zasad poznato, Bužančić u ime PŠD Zenta trenutno vodi oko 30 procesa pred sudovima koje plaća novcem Društva, što protiv klubova PŠD Zenta, što protiv pojedinačnih članova, ali i Ministarstva mora, Ministarstva uprave, Lučke kapetanije…

U jednom takvom sporu pokušava ukloniti Jedriličarski klub Zenta iz Društva. Tužbu temelji na odluci Skupštine održane 2014. godine, na kojoj nisu sudjelovali svi klubovi, tvrdi Dominović.

– Često se pred medijima poziva na odluku Županijskog suda u Bjelovaru iz 2018. godine, ali Jedriličarski klub na odluku se žalio i čitav je postupak vraćen pred prvostupanjski Općinski sud u Splitu. Nedavno je održano prvo ročište i postupak je u tijeku – govori Dominović. Erceg objašnjava kako su članovi ribarskog kluba izmanipulirani da glasaju za uklanjanje JK Zenta iz Društva.

– U to vrijeme, 2014. godine, su oni nas uvjerili u neke priče, među ostalim da ćemo zbog jedriličara biti isključeni iz Saveza sportova. Skupština se održala bez predstavnika jedriličara i mi i ronioci smo glasali za njihovo isključenje. Ali kad smo shvatili što je posrijedi, tražili smo da se ta odluka poništi – govori Erceg.

Osim pravnih doskočica, Bužančić se, kažu nam sugovornici, redovito služi prijetnjama i zastrašivanjem članova.

– Članovima se prijeti da ukoliko budu davali potporu onima koji ukazuju na nepravilnosti, onemogućit će im korištenje usluga lučice. I to ima efekta, jer oni koji su odbili slušati njegove naredbe, došli su u situaciju da ne mogu izvaditi brodove i prisiljeni su putem suda ostvarivati svoja prava. Sudovi rade kako rade i to može potrajati i po deset godina, tako da vam je u mogućnosti stvarno zagorčati život.

U lučici se ‘vrte’ milijuni

Ako ste se zapitali zašto netko to sve radi, odgovor je banalan. Novac.

– Prema dostupnim financijskim izvještajima prihodi lučice Zenta su oko 4 milijuna kuna godišnje. Prije je to bilo oko 3 i pol, ali slobodno se može reći da je u zadnjih 7 godina, otkad nemamo Upravu i predsjednika, lučica uprihodila oko 20 milijuna kuna, a nitko ne zna na što se taj novac troši. Znamo jedino da je zaposlio dodatnu radnu snagu i dao im dobre plaće i tako ih drži u pokornosti. Fascinantno je da u statutu PŠD Zenta stoji da se sve financijske transakcije moraju raditi isključivo uz dva potpisa, predsjednika i jedne osobe koju je Upravni odbor ovlastio za to, a Bužančić nije ni jedno ni drugo. Prema Statutu se ne može tako ponašati – govori Dominović. Erceg naglašava kako je nevjerojatno da nijedna institucija ne reagira, dok se u Zenti ilegalno naplaćuju vezovi, a ilegalno rade i ugostiteljski objekti te parking.

– Jedan čovjek uprihoduje i rashoduje milijune, a nitko nema uvid u što i kako – kaže.

Poznata pjesma: Institucije ne rade svoj posao; na upite medija se oglušuju, a milijuni umjesto u proračun ‘cure’ na sve strane

U cijelu situaciju upućene su sve nadležne institucije, od policije, carine, DORH-a, Grada, Županije, Ministarstva financija i Ministarstva mora, prometa i infrastruktura. Postavlja se pitanje zašto se već godinama ne čini ništa. Isto to pitanje, kao i kakav je plan za budućnost lučice Zenta postavili smo Ministarstvu mora i Županiji, no nikakav odgovor unatoč ponovljenom upitu, već skoro mjesec dana nismo dobili. Upite o postupanjima u lučici smo uputili na sve gore navedene adrese.

Članove Društva cijelo vrijeme se ‘smiruje’ ispraznim obećanjima, ali već pet godina od gubitka koncesije čini se gotovo pa ništa.

– Koliko smo mi upoznati trebala nas je preuzeti Županijska lučka uprava, no Državno odvjetništvo je tu stavilo blokadu jer su luke veće od 250 vezova od državnog značaja, pa su pod nadležnošću Državne lučke uprave i za njih koncesiju izdaje Vlada. Pošto državna Lučka uprava nema ljudi ni kapaciteta, vode se pregovori može li nas preuzeti županijska. Čeka se odluka Vlade – kažu Erceg i Dominović.

Zanimljivo je i da lučica nije zapečaćena, što je trebala biti čim su utvrđene nepravilnosti. Problem je, kažu, što onda odgovornost za sve što se u lučici događa pada na državu.

– Ima puno korisnika vezova, nemaju kome dati na upravljanje, a ništa ne sankcioniraju, što ojačava poziciju tajnika i njegove ekipe, odnosno daje im krila da mogu raditi što god hoće – govore. Strahuju da iza svega stoji politika i krupni kapital, jer u nekoj normalnijoj državi ovakva situacija bi se riješila po brzom postupku. Ipak i država tu gubi milijune.

Reagirala Županija – od Ministarstva mora, prometa i infrastrukture traže ubrzano postupanje

U utorak se o cijelom slučaju oglasila Županija na svojim stranicama, apeliraju na Ministarstvo da pod hitno lučicu prepuste na upravljanje Lučkoj upravi.

– S obzirom na brojne probleme i nezakonitosti koji se događaju na području sportske luke Zenta u Splitu, a koja je temeljem uredbe o razvrstaju luka otvorenih za javni promet i luka posebne namjene (Narodne novine, broj, 110/04, 82/07) pod Vašom nadležnošću, ovim putem Vas molimo na ubrzano postupanje te donošenje Odluke o davanju Lučkoj upravi Splitsko-dalmatinske županije na privremeno upravljanje i korištenje lučkog područja luke posebne namjene – sportske luke Zenta kako bi se privremeno reguliralo upravljanje i korištenje spomenute sportske luke te krenulo s pripremanjem zakonskih uvjeta za pokretanje postupka davanja koncesije na pomorskom dobru – navodi se u dopisu nadležnom ministarstvu koji potpisuje privremeni pročelnik UO za turizam i pomorstvo SDŽ Stipe Čogelja pozivajući se na sličan slučaj marine Ramova o kojem smo već pisali.

Povezani sadržaj

“Gašenjem Društva gubimo sve, ali i to je manje zlo”

Naposljetku pitamo naše sugovornike jesu li svjesni da će razrješenjem cijele situacije lučica Zenta pripasti državi na upravljanje, a Pomorsko sportsko društvo Zenta najvjerojatnije biti ugašeno. Odgovaraju da su svega svjesni, ali od dva zla biraju ono manje.

– Nama to nije dobra situacija, ali je manje zlo. Želimo da institucije profunkcioniraju i da se to dogodi iako gašenjem udruge gubimo imovinu društva, koja je naša zajednička, ali i ovako je zadnjih godina ne možemo koristiti – govore. Nadaju se samo, kažu, da se neće ići u prenamjenu lučice, jer ona je prvotno izgrađena s idejom razvoja pomorskog sporta, ali i kao ‘dom’ brodovima domaćih ljudi, a luka za nautički turizam, smatraju, u Jadranskom moru ima sasvim dovoljno.

Ugrožena sigurnost svih posjetitelja

Nevjerojatna je priča lučice Zenta i koga god pitate, a da je imalo upućen u tematiku reći će vam baš to, da nećete vjerovati što se sve to ‘dole’ događa. Osim konstantnih prijetnji, praćenja, zastrašivanja, oštećenja imovine klubova i pokušaja izbacivanja, maltretiranja djece i drugih članova isključivanjem vode i struje, uništavanja pontona, ilegalne naplate parkinga, najma vezova za gospodarsku djelatnost, pa i upitnog trošenja milijuna kuna, postoji još jedan ogroman problem u lučici Zenta na koji nadležni ne reagiraju, a to je sigurnost.

Uvalom se, kao što smo spomenuli protežu kilometri kabela za struju, bez zaštite, bez ukopavanja, bez atesta… Naime, spomenuti ‘upravitelji’ lučice isključili su struju u prostorijama jedriličara i ribara, ali morali su je nekako osigurati korisnicima vezova. Očito im se ovo činilo kao pametno rješenje.

No nije samo struja problem, problem je čitava infrastruktura, brojni betonski pontoni su urušeni u more ili poduprti nosačima skele, što tehnički ne bi prošlo niti u Bangladešu… Cijeli južni lukobran je opasno nagnut put uvale, pa je i sama šetnja po njemu opasna. Gdje god se okrenete prijeti opasnost od pada i ozljeđivanja, a baš nigdje nikakve obavijesti o istoj.

Ali, jedno im moramo dati za pravo. U šetnji Zentom, čini se, nikad niste sami. Gdje god krenete, ili je tako barem nama bilo, prate vas oči mladog i nadobudnog momka u crnoj kožnoj jakni, nagađamo wannabe paparazzija, pored kojeg smo se osjećali kao zvijezde na crvenom tepihu. Revno, ali ipak sa sigurne udaljenosti, mobitelom je dokumentirao svaki naš korak, vjerojatno i zaboravljajući da unutar lučice postoje dobro skrivene kamere koje ionako sve to snimaju.

No bez obzira na sve zavrzlame, život u Zenti se nastavlja. Tijekom našeg posjeta mali jedriličari stigli su na trening. Kao i svakog dana posljednjeg tjedna uz pomoć roditelja i trenerice spustili su jedrilice u more i otišli o svom poslu. Nešto dalje, mali brodomodelari, unatoč tmurnom vremenu rastrčali su se po sikama nadgledajući radio-jedrilice. Ribari i drugi vlasnici privatnih brodova navlačili su tende da zaštite svoje ljubimce od kiše. Jedino na charter i turističkim brodovima nije bilo nikoga, pa je lučica načas podsjetila na staru gradsku jezgru. S prvim kišama odlaze turisti i turistički djelatnici, jedini koji ostaju i koji čine onaj pravi život Zente su ‘stanari’, a njih je ovdje, baš kao i u centru grada, sve manje. Tjera ih iz mjesta koje su nekoć zvali domom pohlepa nekolicine, a jednako kao i u SGJ nedostaje mehanizam koji će ih zaštititi.

Vlado Bužančić: “Sve su to laži i manipulacije nekolicine jedriličara”

Za komentar cijele situacije upitali smo i samog Bužančića, koji tvrdi da se radi o lažima te da su sva vrijeđanja koja doživljava u “suprotnostima sa svim nalazima inspekcija”.

–  Prozivali su nas za gospodarski kriminalitet, prijavljivali carini, inspekciji rada, nema državne inspekcije koja nije prošla kroz nas. Nijedno tijelo države koje je izvršilo nadzor nije dokazalo nikakve nepravilnosti. Nitko nije podnio optužni prijedlog za nezakonite radnje o čemu se uporno govori kroz portale. Ja ću protiv svih podnijeti kaznene prijave zbog iznošenja neistina – govori Bužančić.

Dodaje kako ni Vlada ni Ministarstvo PŠD-u Zenta ne mogu produžiti koncesiju dok se parcele upisane na Društvo ne prenesu u vlasništvo države. A, kaže, PŠD Zenta je o svom trošku izradilo izmjere svih parcela i dostavilo ih Vladi.

– PŠD Zenta je zajedno s nadležnima odredilo i granice pomorskog dobra i imamo 1/1 papire. A u međuvremenu, od isteka koncesije do danas, mi plaćamo iznos koncesije kao da je imamo, plaćamo PDV, porez na dobit, struju, vodu, čistoću, komunalnu i sve obveze koje proizlaze iz našeg poslovanja u cijelosti izvršavamo i nismo dužni nikome niti kune, a to nas sve košta godišnje od 3,5 do 4 milijuna kuna – tvrdi. Na naše pitanje smatra li da plaćanje koncesije znači ikakvu razliku, kaže da je uvjeren da znači i da će PŠD Zenta ponovno dobiti koncesiju te nastaviti upravljati lučicom kao i do sada.

“Kažemo sportska luka, ali kad odbijemo ove koji se bave udičarenjem, to je garaža za brodove”

Bužančić tvrdi da nije istina da se u lučici išta radi ilegalno, jer PŠD Zenta, odnosno 13 zaposlenika Društva svakodnevno brine o 1000 brodova, a ne zna tko bi se o njima brinuo da se iz lučice povuku. Potvrdio je da su u lučici vezani i brodovi za gospodarsku djelatnost, a to objašnjava ovako:

– Sukladno zakonu i u Statutu PŠD Zente stoji da se radi ostvarivanja prihoda za održavanja objekta može najmanje deset posto vezova koristiti za obavljanje gospodarske djelatnosti, a to je u odnosu na 1000 postojećih, 100 vezova. PŠD se drugačije ne bi mogao financirati. Svaka tvrtka može ostvariti članstvo u našoj udruzi i tako ostvariti pravo na vez za svoj brod koji se bavi gospodarskom djelatnošću. Iako se kaže da je to sportska luka, kad odbijemo ovih 15-20 ljudi koji se bave udičarenjem, to je garaža za brodove članova, a ukupno ih je 1000 – objašnjava Bužančić.

Tajnik Društva upravlja svime u društvu?

Nije mu bilo drago pitanje kako to da sam upravlja svime, pa i financijama. Pozvao se na onaj isti Pravilnik o radu koji smo ranije spomenuli. Kad smo mu napomenuli da je Pravilnik navodno stupio na snagu prije nego ga je Upravni odbor donio, za grešku je okrivio bivšeg predsjednika Mladena Bajića. Napomenuli smo mu da je sam potpisao spomenuti Pravilnik, na što je kazao da njega Statut ovlašćuje da upravlja cjelokupnom imovinom Društva, pa tako i financijama.

– Nama u Statutu stoji da je tajnik Društva osoba koja upravlja svime u društvu. U slučaju da se jedan klub otme kontroli tajnik društva i Radna zajednica imaju ovlasti da preuzmu upravljanje Društvom – tvrdi Bužančić. Statut na koji se konstantno poziva provjerite OVDJE.

Na pitanje je li svjestan da PŠD Zenta s obzirom da Statut nije usklađen s novim Zakonom, da godinama nije održana Skupština, a nema ni Uprave ni predsjednika, zapravo ne bi trebala niti postojati, tvrdi da je sve po zakonu.

– Nitko nije donio zabranu rada Društva. Ne postoji Skupština ni Uprava jer smo vodili spor s Klubom jedriličara. Sad kad imamo pravomoćnu presudu kojom se potvrđuje isključenje JK Zenta, stekli su se uvjeti da se organiziraju Skupštine, izabrat ćemo predsjednika i Upravu i krenuti s radom – kaže Bužančić.

“Pravomoćna presuda” na koju se poziva odnosi se na odluku Županijskog suda u Bjelovaru kojom se cijeli postupak vraća na Općinski sud u Splitu i trenutno je u tijeku.

“Škola jedrenja ne postoji”

Među ostalim što nam je Vlado Bužančić naveo kao jako bitno u cijeloj priči o Zenti, jest da su pojedini jedriličari držali charter brodova u lučici, a zatim bježali iz iste kad je trebalo platiti račun. Naveo je i da škola jedrenja zapravo ne postoji te da su neki jedriličari doveli desetak djece i unučadi i drže školu bez ikakve dokumentacije. Na pitanje zna li otkad škola JK Zenta djeluje te da je tek prije nekoliko godina imala i pedesetak polaznika, kazao je da ga ne zanima jer što se njega tiče nema dokumentacije, pa ni ne postoji.

Predsjednik JK Zenta Damir Dominović na njegove riječi reagirao je pismima podrške Hrvatskog jedriličarskog saveza, Zajednice tehničke kulture grada Splita, Splitskog saveza športova i brojnih jedriličarskih klubova, od Dubrovnika do Trogira. Rezultate mladih jedriličara i brodomodelara koji su prolazili škole JK Zenta, kaže, neće ni nabrajati, jer toliko su trofejni da bi to oduzelo previše prostora i vremena. Punu podršku Jedriličarski klub Zenta, koji broji oko 200 članova, dobio je i od 580 članova Kluba športskih ribolovaca Zenta što nam je potvrdio njihov predsjednik Slobodan Erceg.

Članovi JK Zente i KŠR Zenta danas u 11 sati održat će u lučici konferenciju, na kojoj će još jednom obratiti pažnju na kriminalne radnje, na koje nadležni ne reagiraju.

Povezani sadržaj

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
1
Molim?
0

2 KOMENTARI

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime