Hrvatska je u utorak imala 199 novozaraženih i 120 pacijenata je na bolničkom liječenju. Danas do 12 sati Lokalni stožeri su prijavili više od 190 slučajeva.

Broj zaraženih u Dalmaciji danas je prvi put prešao 100. Naime u Splitsko-dalmatinskoj i Zadarskoj županiji danas je evidentirano ukupno 86 zaraženih, a u Šibensko-kninskoj 22.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 576 obrađenih testova danas je 66 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 18, Imotskog 13, Zmijavaca 3, Lovreća 3, Prološca 1, Podbablja 2, Makarske 7, Tučepa 1, Podstrane 2, Solina 1, Kaštela 6, Sinja 2, Hrvaca 1, Trilja 2, Hvara 3 i Runovića 1 osoba.

Od 66 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 26 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1109 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 14 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se jedna osoba nalazi na respiratoru.

Na području Zadarske županije 20 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Kod novozaraženih osoba u najvećoj mjeri riječ je o obiteljskim kontaktima. Oboljeli su s područja gradova Zadra, Biograda, Paga i Nina te općina Stankovci i Sv. Filip i Jakov. U samoizolaciji je 405 osoba, nadzor je istekao za njih 4950, a tijekom jučerašnjeg dana testirano je 168 uzoraka. U Općoj bolnici Zadar ukupno je hospitalizirano 13 pacijenata oboljelih od Covida-19, od kojih je troje na respiratoru.

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitana su 343 uzorka brisa (176 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih su tri pozitivna. Dvije su osobe iz mjera samoizolacije, bliski kontakti s pozitivnom osobom. Za jednu je osobu epidemiološka obrada u tijeku. Nažalost, u Općoj bolnici Pula preminula je jedna COVID pozitivna osoba, 1936. godište. Osoba je jučer bila na hitnom bolničkom prijemu Opće bolnice Pula te je testirana iz protokolarnih zahtjeva.

U Gradu Zagrebu je 47 novih slučajeva zaraze. “Odradili smo 684 testiranja, što je rekord”, rečeno je na konferenciji za novinare Zagrebačkog stožera.

 

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime