Premijer Andrej Plenković žestoko je napao Zorana Milanovića zbog usporedbe njegova puta u Albaniju i puta vladajućih u Helsinki lani. Premijeru je posebno zasmetalo to što je Milanović tu manifestaciju nazvao ‘dernekom u Finskoj’.

– To je bilo krajnje nepristojno, neprimjereno i bezobrazno. Predsjednik očito ima neki problem, a svaki put kada ima problem, on traži neku slamku spasa. Počinje se baviti nekim drugim ljudima, drugim temama poput, kako on kaže, derneka u Finskoj. Otišao sam u Finsku uz najavu, imao sam sastanak s finskim premijerom, bio na kongresu EPP-a i vratio sam se za manje od 24 sata – rekao je Plenković i prokomentirao Milanovićeve riječi da ima barem deset svjedoka koji su u Kninu čuli da mu je rekao da ide kod Rame u Albaniju, javlja Jutarnji list.

– Mene uopće ne zanima je li on išao tamo u službeni, državni, radni ili prijateljski susret. Ima pravo ići kamo god hoće. Međutim ako s nogu kažete da idete nekamo, pa to nije nikakvo kreiranje vanjske politike. Neka se on bavi svojim problemima, a neka druge pusti na miru – bio je ljut Plenković te je na kraju poslao predsjedniku još jednu poruku:

– Drugi put kad ide u Tač, neka ne spominje mene i moju obitelj – oštar je bio premijer.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime