U hotelu Sveti Mihovil u Trilju danas je održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen program manifestacije Triljsko ljeto.

Uz gradonačelnika Ivana Šipića, konferenciji su nazočili direktorica triljske Turističke zajednice Andriana Ivković, pročelnik Grada Trilja Marko Župa i predsjednica Gradskog vijeća Grada Trilja Ivana Živaljić.

Na samom početku gradonačelnik Ivan Šipić istaknuo je aktivnosti koje Grad Trilj poduzima po pitanju uređenja centra Trilja i povećanja kvalitete turističke infrastrukture, pri čemu je posebno naglasio uređenje biciklističkih staza i šetnica.

 – Svake godine svjedoci ste da i po podacima o dolascima i noćenjima iz triljskog kraja, da mi u četiri godine imamo više od 100 posto povećanje. Naravno da to iziskuje i kvalitetniji sadržaj i kvalitetniju infrastrukturu – rekao je gradonačelnik.

Raznolik i sadržajan program

Kako bi dodatno obogatili svoju turističku ponudu, Triljani su osmislili bogat program Triljskog ljeta.

 – Sva naša mjesta koja imaju svoje kulturne udruge i koja su se pripremili dobili su značajnu potporu kroz naš Proračun, ali i Grad Trilj i Turistička zajednica sa svojim partnerima i sponzorima osmislili su itekako kvalitetan program, od mlađih uzrasta pa do onih ozbiljnijih, od domoljubne niti do niti ozbiljne glazbe. Sve to skupa pridonosi ne samo lijepoj razglednici Trilja nego i sadržaju koji mora iz godine u godinu rasti i biti što kvalitetniji i bolji – kazao je Šipić.

U subotu 9. Smotra folklora Splitsko-dalmatinske županije

Program Triljskog kulturnog ljeta počinje u subotu, 8. lipnja kada će Trilj biti domaćin 9. Smotre folklora Splitsko-dalmatinske županije. Sve do rujna Triljani i njihovi gosti moći će uživati u brojnim glazbenim događanjima, među kojima se svakako ističu 3. Thrill blues festival te koncerti Mate Bulića, Miroslava Škore i Marka Perkovića Thompsona.

 – 20. srpnja, dakle na svetog Iliju u večer na igralištu Luke imat ćemo spektakularan koncert Marka Perkovića Thompsona. Mi ćemo ovom koncertu dati humanitarni karakter na način da ćemo pomoći jednoj obitelji hrvatskog branitelja. Grad Trilj će se odreći sredstava od prodaje ulaznica i sva sredstva će ići na račun Crvenog križa za pomoć obitelji koja je prije nekoliko mjeseci tu na triljskom mostu izgubila oca, hrvatskog branitelja – naglasio je Šipić.

Raste broj kuća za odmor

O povećanju kvalitete turističke usluge na području Grada Trilja govorila je i direktorica Turističke zajednice Andriana Ivković koja je kazala:

 – U 2014. godini imali smo dvije kuće za odmor, a u 2019. ih imamo 35. To pokazuje da postoji sve više i više interesa za ovaj kraj. I to je ono što je nama dugoročno gledano cilj, da se sve više i više ljudi okreće turizmu, da se svi uvežu, od OPG-ova, restorana do lokalnog stanovništva. Tako da taj netko tko dođe može kušati sve čari ovoga kraja – kazala je Ivković.

Cijeli program manifestacije Triljsko ljeto 2019. možete pogledati OVDJE.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime