Promjenjivo vrijeme tijekom nedjelje nastavilo se u dijelovima Dalmacije. Satelitska snimka naoblake najbolje dočarava aktualno stanje zbog kojega Splićani, sudeći prema brojnim komentarima na društvenim mrežama, ovog vikenda čupaju kosu. Ne samo da su jutros i sredinom dana sunčani bili središnje Hrvatska, nego Lika i Gorski kotar, sjeverni Jadran, pa čak i zadarsko područje i cijelo područje Dalmacije južnije od Podgore.

Oblačna pruga u sjeveroistočnom visinskom strujanju preko Slavonije i središnje BiH već dva dana ide ravno na srednju Dalmaciju pa ne čudi da je upravo tamo posljednja dva dana vrlo kišovito i vrlo hladno za dio godine. Na Dinari je danas palo novih 8 litara kiše, a od jučer 35 litara po kvadratnom metru.

Satelitska snimka naoblake i procjena oborina sredinom dana (Vrijeme & radar)

Prema podacima Crometeo mreže postaja Pljusak.com, sredinom dana u Zagori srednje Dalmacije temperature su samo od 15 do 17°C, uz obalu 18 do 20°C. Zanimljivo, Zagora je trenutno više od 5 stupnjeva hladnija od Gorskog kotara, a više do 10 stupnjeva hladnija od sjevernog Jadrana!

Temperature zraka u 12 sati (Pljusak.com)

Drugi dan zaredom Split je neusporedivo hladniji od Zagreba. Jučer je u Zagrebu bilo 26, a u Splitu 16 u popodnevnim satima. Danas je u Splitu 19 uz slabu kišu, a u Zagrebu pretežno sunčano uz 25 stupnjeva.

Vrlo promjenjivo vrijeme Dalmaciju čeka i sljedeća dva dana, a svi željni ljeta doći će uskoro na svoje. O tome opširnije sutra na našem portalu.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime