Liječnik koji je spasio Eriksena: Kad sam stigao, imao je puls, no onda je odjednom nestao…

Zvali su nas na teren čim se srušio, a iako nisam vidio trenutak kad je pao, bilo je jasno da je kolabirao. Kad sam stigao tamo, on je ležao na boku i disao, priča liječnik danske reprezentacije

Liječnik danske nogometne reprezentacije Morten Boesen otkrio je kako je Christian Eriksen (29) imao puls u trenutku kada je on prvi put došao do njega!


Eriksen se krajem prvog poluvremena srušio, prvo su mu u pomoć prišli suigrači, a potom i liječnički tim koji ga je nekoliko minuta oživljavao a potom i izveo sa stadiona. Eriksen je podignuo ruku te je tu izgledalo kao da je došao svijesti, a potom je stigla i obavijest Uefe kako mu je stanje stabilizirano te kako će se utakmica na zahtjev obje momčadi – nastaviti, piše 24 sata.

Boesen je otkrio kako je cijela situacija izgledala iz prve ruke:

– Zvali su nas na teren čim se srušio, a iako nisam vidio trenutak kad je pao, bilo je jasno da je kolabirao. Kad sam stigao tamo, on je ležao na boku i disao. Imao je puls, no to se jako brzo promijenilo i onda smo počeli s oživljavanjem. Bila je to fantastična i jako brza pomoć i od liječnika sa stadiona i ostalih službi – rekao je Boesen, prenosi danski Ekstra Bladet, pa nadodao:

– Christian se vratio prije nego smo ga odveli u bolnicu, već je tad pričao sa mnom.

Naposljetku se utakmica nastavila, a Finska je slavila 1-0. Danski izbornik otkrio je i kako su imali dvije opcije za odigravanje utakmice, a rekao je i kako je već jednom doživio sličnu situaciju…


 Moja reakcija na članak je...
Vau
7
Haha
0
Hagić
2
Hmmm
0
Plač
3
Grrr
0
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime