Otok Hvar, jedan od najljepših otoka hrvatske obale poznat po svojoj raskošnoj ljepoti krajolika i širokoj lepezi turističke ponude je osim prirodnih ljepota sve više poznat i po cikloturizmu.

Tako će već ove veljače, skupina njemačkih brdskih biciklista doputovati na sedmodnevne pripreme na otok Hvar, gdje je više od 400 kilometara brdskih staza prikladnih za pripreme.

biciklisti, bicikl

– Ove godine i to već u veljači dolazi nam apsolutna svjetska elita u mountainbike-u. Dolazak biciklista očekujemo 22.veljače koji će biti smješteni u Vrboskoj u Vili Triptih u narednih tjedan dana – doznajemo od organizatora.

Otok Hvar koji broj više od 400km staza i svake godine se ta kilometraža povećava, samo ove godine će se spojiti ruta preko vrha otoka Hvara  te će se moći alternativnim i biciklističkim pravcem doći od grada Hvara do Humca, ovu stazu je sufinancirala i TZŽ Splitsko dalmatinske.  Ta staza osim što prolazi po najvišim brežuljcima otoka Hvara, pruža se i prekrasan panoramski pogled na obližnje otoke i more.

bicikla, biciklistDana 23.veljače. u 14:30 sati gosti će sagraditi Parcours gdje će domaćinima pokazati svoje vještine na biciklama. Uz vrhunske sportske akrobacije, bit će mediteranske hrane i glazbe, ali i lutrija od koje će cjelokupan prihod biti namijenjen udruzi Kolibrići, pa je po njima i ovaj event dobio ime: „Leteći Kolibrići“.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime