Tijekom srijede na našem portalu objavili smo tekst u kojem smo upozorili da će višetjedni problem vode na kolniku na cesti Strožanac – Žrnovnica eskalirati kada nastupe niske temperature i kada se voda zaledi.

Srećom, čini se da je doslovno u posljednji trenutak netko zaustavio vodu na zemljištu iznad parkirališta pa se tijekom četvrtka dotok vode prema cesti reducirao na minimum. Ipak, kako je zemlja još natopljena vodom, dio vode je dospio do parkirališta gdje se stvara sve veći sloj leda. Tek manji dio leda postoji na kolniku. Nažalost, kako smo se sami uvjerili iza 21 sati, količina vode koja se spušta prema cesti ponovno se pojačala.

Sporna slavina nalazi se na teritoriju Općine Podstrana. Kako doznajemo, predstavnici Županijske uprave za ceste više puta su izlazili na teren do sporne lokacije. Problem nastaje što ŽUC bez naloga nadležnog inspektora ne smije ući u tuđu nekretninu ni obavljati bilo kakve radove. U međuvremenu, kako smo se i sami uvjerili u četvrtak navečer, ophodna ŽUC-a nalazi se na terenu gdje se ovaj dio kolnika, nogostupa i parkirališta posipa solju, a jučer su postavljeni i znakovi upozorenja i ograničenja brzine.

Bilo kako bilo, kako se situacija na samom mjestu mijenja iz sata u sat, a temperatura zraka je pala na 0 stupnjeva, vozači i pješaci trebaju biti vrlo oprezni kada prolaze ovim dijelom nedavno rekonstruirane ceste.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime