Pozdrav „Za dom! Spremni.“ jasno pripada nacističkom vremenu i prošlosti koja ne bi smjela biti kamen spoticanja razvoju Republike Hrvatske, moderne i demokratske države koja je izgradila temelje na antifašizmu.

„Pozdravu “Za dom! Spremni.“ nema mjesta u javnom prostoru. Treba ga jasno i pod hitno zakonski regulirati i zabraniti jer je nedopustivo da glasna, provokatorska manjina narušava opstojnost i ugled Hrvatske, kako na unutarnjem tako i na vanjsko-političkom planu.“ – poručuje David Bregovac, predsjednik Laburista.

Smatra da se trebamo usmjeriti na gospodarski i socijalni razvoj Hrvatske posebno potičući prava radnika u društvu koja su danas izrazito marginalizirana. Ističe kako nepostojanje jasne zakonske regulative oko „Za dom! Spremni.“ pozdrava produžava agoniju i kalja ugled svih građanski i građana Hrvatske.

Naglašava kako državni aparat treba biti u službi građana, a u ovom slučaju nije jer je očito da HDZ prešutno dopušta i podržava „Za dom! Spremni.“ kako bi kroz podjele u društvu i dalje vladao.

„Činjenica što pozdrav „Za dom! Spremni.“ još nije zakonski reguliran je potvrda da se HDZ-ovi interesi i interesi građana razlikuju. S prešutnom podrškom ovog pozdrava HDZ-ove se politike protive i Ustavu RH. Te toksične politike treba sankcionirati na parlamentarnim izborima. Nepoštivanjem interesa građanki i građana Hrvatske, HDZ sustavno potvrđuje da im djela i riječi dosljedno nisu u suglasju. Time jasno krše svoja izborna obećanja. Jedino gdje su dosljedno u suglasju su interesi HDZ-a i njihovih satelita.“ – zaključuje Bregovac.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime