U pucnjavi u blizini božićnog sajma na Trgu Kléber u središtu Strasbourga, najmanje četiri osobe smrtno su stradale, a 11 ih je ranjeno.

Napadač, koji je identificiran i u bijegu, je ranjen rekli su policijski izvori.

Izvor u tužiteljstvu rekao je da zasad nije poznat motiv napada i da je otvorena istraga kako bi se vidjelo je li riječ o terorizmu.

Ministarstvo unutarnjih poslova potvrdilo je “ozbiljan incident” u gradu i pozvalo stanovnike da ostane u kućama. Od građana i turista koji su se zatekli u središtu Strasbourga zatraženo je da se sklone u restorane i ne napuštaju ih.

Iako nije u neposrednoj blizini mjesta napada, zgrada Europskog parlamenta je blokirana kao objekt od posebnog značaja. Osobe koje su se zatekle u zgradi – zastupnici, službenici i posjetitelji ne mogu je napustiti.

Telefonom iz Strasbourga javila se Biljana Borzan, zastupnica u Europskom parlamentu. Rekla je da je centar grada evakuiran, te istaknula da su cijeli dan bile stroge kontrole pri ulasku u centar grada – da su pregledavane torbe i ruksaci – međutim, kako je rekla, napadač se uspio provući. Dodala je i da iz Odjela za sigurnost Europskog parlamenta dobivaju informacije da se nigdje ne kreću i da svi moraju ostati na svojim mjestima, javlja HRT.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime