Nakon maratonskog sastanka Hajduka, HNS-a i Grada Splita na Poljudu, prvi je pred novinare stao gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

– Zadovoljan sam i s velikim zadovoljstvom mogu priopćiti da smo nakon današnjeg plodonosnog, konstruktivnog sastanka, na kojem su se dogovorili i razmotrili svi zahtjevi Hajduka i u kojem se raspravljalo, došli do točke da su se ovi razgovori konačno dogodili nakon niza godina. Drago mi je da su sudionici konačno sjeli za stol i počeli rješavati probleme.

Najavljen je niz mjera temeljem usuglašenih zaključaka s dinamičnim planom o kojem će vam moji sugovornici govoriti i metodološkim planom primjene istih kako bi se konačno, a to je ono što je sjednica Gradskog vijeća i donijela, razriješio nepotreban problem nekomunikacija Hajduka i HNS-a na korist hrvatskog nogometa, u ozdravljenju hrvatskog nogometa, ali i afirmaciji nogometa na hrvatskom jugu.

Veselim se nastavku dobre suradnje i primjeni ove dinamike i veselim se kao svi ovdje ugošćenju i igranju hrvatske nogometne reprezentacije na najljepšem i najboljem stadionu u RH, pred najboljom publikom – kazao je splitski gradonačelnik.